SILINA 500 mg 16 tablet Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Muscoflex gebelik kategorisi B'dir. Muscoflex hamilelik kategorisi, Muscoflex gebelik kategorisi, Muscoflex emzirme, Muscoflex anne sütüne geçer mi, Muscoflex laktasyon, Muscoflex hamilelerde kullanımı, Muscoflex ve bebek, Muscoflex kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Tiyokolşikosid içeren Muscoflex Ampül iskelet kazlarında oluşan spazmlar ile kontraktürlerin tedavisi ile romatlojik, musküler, nörolajik ve travmatik hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Bu hastalıklar; dorsalji, spastisitenin eşlik ettiği travmatolojik ve nörolojik kökenli bozukluklar, tortikolis, dejeneratif hastalıklar (örn: lumbalji)dir.

İlaç Sınıfı

Kas İskelet Sistemi > Kas Gevşeticiler > Merkezi Kas Gevşeticiler > Diğer Santral Etkili Kas Gevşetici İlaçlar > Tiyokolşikosid

ATC Kodu

J01CA01

Etkin Madde

Ampisilin 500 mg

Barkodu

8699569010289

Satış Fiyatı

0.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

24

Alternatif İlaç Sayısı

22

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

48 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E005B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Ampisilin için gebelerde maruz kalmaya ilişkin yeterli klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

SİLİNA kullanımı sırasında çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınlar için bir uyan bulunmamaktadır. Ancak östrojen içeren oral kontraseptiflerin etkisini azaltabileceğinden ilacın alındığı süre içinde başka bir etkili doğum kontrol yöntemine de başvurulması önerilebilir (bkz. bölüm 4.5.).

Gebelik dönemi

Oral-ampisilin sınıfı antibiyotikler, doğum sırasında zayıf emilirler. Kobaylarda yapılan çalışmalar, ampisilinin i.v. uygulanmasının uterus tonüsünde ve kontraksiyonlann sıklığında hafif azalmaya yol açtığını fakat kontraksiyon gücünü ve süresini artırdığını göstermiştir. Ancak, bu ilaçların insanlarda doğum sırasındaki kullanımlarının fetus üzerinde erken ya da geç advers etkileri olup olmayacağı, forseps veya diğer obstetrik girişim kullanılma olasılığım artırıp artırmayacağı veya doğum süresi üzerinde uzama etkisi yapıp yapmayacağı veya yeni doğandaki resusitasyon gerekliliği üzerindeki etkileri bilinmemektedir.

Laktasyon dönemi

Ampisilin anne sütünde SİLİNA’nın terapötik dozları emziren kadınlara uygulandığı taktirde memedeki çocuk üzerinde etkiye neden olabilecek ölçüde atılmaktadır. Ampisilin bebekte sensitizasyona yol açabilir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da SİLİNA ile tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/FertiIite