REMOXIL 250 mg 100 ml süspansiyon Endikasyonları

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Remoxil endikasyonları, Remoxil tedavisi, Remoxil ne işe yarar, Remoxil neye yarar, Remoxil ne için kullanılır, Remoxil nedir, Remoxil faydaları, Remoxil ne ilacı, Remoxil ne zaman kullanılır, Remoxil kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

REMOXİL, duyarlı bakterilerin etken olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

- Alt solunum yolu enfeksiyonları; akut ve kronik bronşit, kronik bronşial sepsis, lober ve bronkopnömoni (Streptococcus türleri, (sadece a- ve P-hemolitik suşlar), S. pneumoniae , Staphylococcus türleri veya H. İnfluenzae ile gelişenler)

- Ürogenital sistem enfeksiyonları; sistit, üretrit, piyelonefrit, adneksit, puerperal enfeksiyonlar, septik abortus, gonore, prostatit vb (E. coli, P. mirabilis, veya E. Faecalis ile gelişenler)

- Deri-yumuşak doku enfeksiyonları; impetigo, selülit, apse, erizipel, akne (Streptococcus türleri, (sadece a- ve P-hemolitik suşlar), Staphylococcus türleri)

- Akut komplikasyonsuz gonore, (ano-genital ve üretral enfeksiyonlar) - N. gonorrhoeae nedenli (erkekler ve kadınlarda).

- Bakteriyel endokardit profilaksisi

- Peritonit, tifoid, paratifoid ateş, diş abseleri gibi enfeksiyonlarda da kullanılabilir.

Yukarıdaki endikasyonlardan bazılarında tedaviye parenteral amoksisilin ile başlanması tercih edilebilir.

İlaca dirençli bakteri gelişiminin azaltılması ve REMOXİL’in ve diğer antibakteriyel ilaçların etkinliklerinin sürdürülebilmesi için REMOXİL sadece duyarlı olduğu kanıtlanmış veya duyarlı olduğundan kuvvetle şüphe edilen bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlarda kullanılmalıdır.

Kültür ve duyarlılık testleri bulunmakta ise, antibakteriyel tedavinin seçilmesinde ve değiştirilmesinde bu testlerin sonuçlarından yararlanılmalıdır. Bu tür verilerin bulunmaması durumunda, yerel epidemiyolojik ve duyarlılık paternleri ampirik tedavi seçimine katkıda bulunabilir.