RELENZA rotadisk+diskhaler Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Relenza yan etkileri, Relenza etkileri, Relenza zararları, Relenza belirtileri, Relenza uyarılar, Relenza önlemler, Relenza kilo aldırırmı, Relenza zayıflatırmı, Relenza zehirlenmesi, Relenza cinsellik, Relenza sorunlar, Relenza uykusuzluk, Relenza bağımlılık, Relenza bırakma bilgilerini içerir.

4. RELENZA'NIN OLASI YAN ETKİLERİ

Tüm ilaçlar gibi RELENZA’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, RELENZA'yı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Çok seyrek ciddi yan etkiler

RELENZA kullanan 10.000 kişiden 1'den daha az görülen yan etkiler:

Deride küçük siyah lekeler şeklinde görülen (bir halka ile çevrelenmiş soluk bir alanın ortasındaki koyu lekeler-eritema multiforme) döküntüler, geniş alana yayılan, özellikle ağız, burun ve genital bölgede görülen, deride soyulma ile takip eden deri döküntüsü(Stevens Johnson Syndrome), vücut yüzeyinin büyük kısmında deride soyulma (toksik epidermal nekroliz)

Diğer çok seyrek yan etkiler

RELENZA kullanan 10.000 kişiden 1'den daha az görülen yan etkiler:

• Boğaz ve gögüs sıkışması, nefesin kısaldığı hissi, aniden gelişen zor nefes alıp-verme. Eğer bir akciğer rahatsızlığınız varsa ( astım, KOAH v.b.), RELENZA kullanırken bu yan etkilerin görülme ihtimaline karşı takip edilmeniz gerekebilir.

• Yüzde, ağızda ve boğazda şişme.

• Deri döküntüleri veya ürtiker (kurdeşen)

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, doktorunuz ile görüşünüz. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Yan etkilerin raporlanması

Relenza Rotadisk, oral inhalasyon yoluyla uygulandığında iyi tolere edilir. Klinik çalışmalarda bildirilen advers etkiler plasebo ile Relenza Rotadisk arasında benzer şekildedir.

Aşağıda yazılı yan etkiler influenza tedavisi için kullanılan zanamivirin onay sonrası kullanımı süresince gözlenmiştir.

Genel: Çok nadir (<1/10.000), orofaringeal ödemi de içerebilen allerjik reaksiyon.

Solunum: Çok nadir (<1/10.000), bronkospazm, dispne.

Deri: Çok nadir (<1/10.000), döküntü.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE HEKİMİNİZE BAŞVURUNUZ.