RELENZA rotadisk+diskhaler Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Relenza dozu, Relenza dozaj, Relenza doz aşımı, Relenza uygulama, Relenza kullanım şekli, Relenza kullanımı, Relenza kullanım süresi, Relenza açmı tokmu, Relenza nedir, Relenza ne için kullanılır, Relenza nasıl kullanılır, Relenza faydaları, Relenza etkileri, Relenza günde kaç kez, Relenza sabah mı akşam mı, Relenza fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

İnfluenza tedavisi:

• Yetişkinler;

Önerilen zanamivir dozu, günlük toplam 20 mg doz inhale edilmesini sağlayacak şekilde beş gün boyunca, günde iki kez ikişer inhalasyondur (2x5mg).

Maksimum faydanın sağlanabilmesi için, tedaviye, belirtiler görülmeye başladıktan sonra mümkün olduğu kadar çabuk (tercihan iki gün içinde) başlanmalıdır.

Profilaksi:

• Yetişkinler

Önerilen zanamivir dozu günlük toplam 10 mg doz inhale edilmesini sağlayacak şekilde 10 gün boyunca günde 1 kez iki inhalasyondur (2x5mg). Eğer maruz kalma riski periyodu on günden daha uzun sürecekse uygulama süresi bir aya kadar uzatılabilir.

Tam doz profilaksi tedavisi reçete edildiği gibi tamamlanmalıdır.

Uygulama şekli:

Zanamivir, verilen Diskhaler™ cihazı kullanılarak sadece oral inhalasyon yolu ile solunum yoluna uygulanır.

Zanamivir ile aynı zamanda hızlı etkili bronkodilatörler gibi inhale ilaçları almaları programlanan hastalarda, bu ilacın zanamivirden önce uygulanması önerilmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Doz modifikasyonu gerekli değildir (bkz. Farmakokinetik özellikler).

Karaciğer yetmezliği:

Doz modifikasyonu gerekli değildir (bkz. Farmakokinetik özellikler).

Pediyatrik popülasyon:

Doz modifikasyonu gerekli değildir (bkz. Farmakokinetik özellikler).

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar ve Belirtiler

Zanamivirin sunum şeklinin fiziksel sınırlamaları, uygulama yolu ve oral biyoyararlanımının zayıf oluşu (%2-3) nedeniyle yanlışlıkla aşırı dozda alınması olası değildir. Zanamivirin 64 mg/gün’e kadar olan dozlarının (tavsiye edilen günlük dozun yaklaşık 3 katı) oral inhalasyon şeklinde uygulanmasıyla (nebülizer ile) yan etki görülmemiştir. Ayrıca, beş gün boyunca 1200 mg/gün’e kadar i.v. yolla yapılan sistemik uygulamada da yan etki görülmemiştir.

Tedavi

Bilinmemektedir.