REFCON ADVANCE oral süspansiyon Gebelik

Vefa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Refcon gebelik kategorisi A'dir. Refcon hamilelik kategorisi, Refcon gebelik kategorisi, Refcon emzirme, Refcon anne sütüne geçer mi, Refcon laktasyon, Refcon hamilelerde kullanımı, Refcon ve bebek, Refcon kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi A’dır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

REFCON ADVANCE kullanımı sırasında ilave doğum kontrol yöntemi kullanılması gerektiğine dair veri bulunmamaktadır.

REFCON ADVANCE’in doğum kontrol yöntemlerini etkilediğine dair veri bulunmamaktadır. Gebelik dönemi

İyi yönetilmiş epidemiyolojik çalışmalar sodyum aljinat ve potasyum bikarbonat kombinasyonunun gebelik üzerinde ya da fetüsün/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde adversetkileri olduğunu göstermemektedir.

REFCON ADVANCE gebelik döneminde kullanılabilir.

146 gebe kadın üzerinde yapılan açık kontrollü olmayan bir çalışma, hamilelik döneminde ya da fetüs/yeni doğanın sağlığında sodyum aljinat ve potasyum bikarbonat kombinasyonununbelirgin bir istenmeyen etkisi olmadığını göstermiştir. Bu ve bundan önceki çalışmalar temelalındığında, REFCON ADVANCE gebelik döneminde kullanılabilir. Ancak yine de,kalsiyum karbonat varlığı dikkate alındığında tedavi süresinin mümkün olduğunca kısatutulması tavsiye edilmektedir.

Laktasyon dönemi:

REFCON ADVANCE’in emzirme döneminde, çocuklar üzerine bilinen bir etkisi bulunmamaktadır. REFCON ADVANCE emzirme döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği / Fertilite:

Üreme yeteneği üzerine herhangi bir etkisi bilinmemektedir.