RECBUTIN RECTAL krem 30 G Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Recbutin Rectal gebelik kategorisi C'dir. Recbutin Rectal hamilelik kategorisi, Recbutin Rectal gebelik kategorisi, Recbutin Rectal emzirme, Recbutin Rectal anne sütüne geçer mi, Recbutin Rectal laktasyon, Recbutin Rectal hamilelerde kullanımı, Recbutin Rectal ve bebek, Recbutin Rectal kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelikte kategorisi C’dir. Ruskogenin ve trimebutin kombinasyonunun gebelikte kullanımı ve süte geçip geçmemesi ile ilgili bilgi bildirilmemektedir. Bu sebeple gebelikte velaktasyonda hekim tarafından yarar-risk açısından değerlendirilip kullanılması önerilmektedir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

RECBUTİN ile tedaviniz sırasında uygun bir doğum kontrolü kullanma gereksiniminizi doktorunuza danışın.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim/ve-veya/doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Tedbir olarak trimebutinin gebeliğin ilk trimesterinde kullanımı tercih edilmez. Anneye ve bebeğe beklenen hiçbir zararlı etkisi olmaması durumunda, hamileliğin ikinci ve üçüncütrimesterinde sadece gerekli olduğu durumlarda kullanılması düşünülebilir.

Laktasyon dönemi

Trimebutin laktasyon döneminde kullanılabilir.

Ruskogeninin laktasyon döneminde kullanımı ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneği üzerinde etkisi bilinmemektedir.