RANITAB 50 mg 5 ampül Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ranitab nedir, Ranitab ne için kullanılır, Ranitab ne ilacı, Ranitab neye yarar, Ranitab ne işe yarar, Ranitab neye iyi gelir, Ranitab kullananlar, Ranitab kullanımı, Ranitab uygulama, Ranitab etkileri, Ranitab faydaları bilgilerini içerir.

2.RANITAB nedir ve ne için kullanılır?

RANİTAB, etkin madde olarak her bir ampulde 50,0 mg ranitidine eşdeğer ranitidin hidroklorür içerir. Ranitidin, H2-reseptör antagonistleri olarak adlandırılan ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar midenizdeki asit miktarını azaltır.

RANİTAB, renksiz veya açık sarı renkte, hafif karakteristik kokulu, berrak çözeltidir. Kas içine veya damar içine uygulanmak üzere her biri 2 mL çözelti içeren 5 ve 100 ampullük ambalajlarda piyasaya sunulmuştur.

RANİTAB erişkinlerde (yaşlılar dahil) aşağıdaki durumlarda kullanılır:

- Midedeki ya da midenin boşaldığı bağırsak bölümündeki (onikiparmak bağırsağı) ülserlerin (mide bağırsak yüzeyinde oluşan yaraların) iyileştirilmesi ve sonlandırılması

  • Ülser kanamalarının engellenmesi
  • Yemek    borusundaki    (özofagus)    asitten    ya da midedeki    fazla miktardaki    asitten
  • kaynaklanan rahatsızlıkların giderilmesi (Bunların her ikisi de ağrıya veya hazımsızlık, sindirim bozukluğu ya da mide yanması olarak bilinen rahatsızlıklara yol açabilir)

  • Ameliyat esnasında, anestezi süresince mideden yukarı doğru asit gelmesinin önlenmesi.
  • RANİTAB çocuklarda (6 ay - 18 yaş arası) aşağıdaki durumlarda kullanılır:

    - Midedeki ya da midenin boşaldığı bağırsak bölümündeki (onikiparmak bağırsağı) ülserlerin iyileştirilmesi

  • Yemek    borusundaki    (özofagus)    asitten    ya da midedeki    fazla miktardaki    asitten
  • kaynaklanan rahatsızlıkların iyileştirilmesi ve sona erdirilmesi (Bunların her ikisi de ağrıya veya hazımsızlık, sindirim bozukluğu ya da mide yanması olarak bilinen rahatsızlıklara yol açabilir)