RANISIT oral süspansiyon 200 ml Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ranisit uyarılar, Ranisit zararları, Ranisit önlemler, Ranisit riskler, Ranisit yan etkisi, Ranisit alerji, Ranisit alkol, Ranisit hamileler, Ranisit emzirme, Ranisit araç kullanımı, Ranisit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

7 gün sonunda semptomlar düzelmediği veya kötüleştiği takdirde klinik durum gözden geçirilmelidir.

Her bir 10 mL RANİSİT; 1.0 mmoTden daha fazla sodyum ve 78 mg (2.0 mmol) potasyum içerir. Bu durum, böbrek bozukluğu veya konjestif kalp yetmezliğinden dolayı sıkı bir tuz rejimi önerilen hastalar için ve ayrıca plazma potasyum seviyelerini yükselten ilaçların kullanıldığı hastalarda hesaba katılmalıdır.

10 mL RANİSİT; 200 mg (2.0 mmol) kalsiyum karbonat içerir. Bu yüzden hiperkalsemi, nefrokalsinosis ve tekrarlayan böbrek kalsiyum taşı tedavisindeki hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Gastrik asit seviyesi çok düşük olan hastalarda ilacın etkinliğinin azalma olasılığı vardır.

Tıbbi tavsiye dışında, 12 yaşından küçük çocukların tedavisinde genellikle önerilmez.

7 günlük RANİSİT tedavisine rağmen semptomlarda iyileşme görülmez veya şikayetler kötüleşir ise hastanın doktor tarafından yeniden değerlendirilmesi gerekir.

Metil parahidroksibenzoat (E218) ve propil parahidroksibenzoat (E216) içerdiğinden alerjik reaksiyona (muhtemelen gecikmiş) sebep olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

RANİSİT’in araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi bilinmemektedir.