RANEKS 20 mg 28 enterik kaplı tablet Zararları

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Raneks zararları, Raneks önlemler, Raneks riskler, Raneks uyarılar, Raneks yan etkisi, Raneks istenmeyen etkiler, Raneks cinsel, Raneks etkileri, Raneks tedavi dozu, Raneks aç mı tok mu, Raneks hamilelik, Raneks emzirme, Raneks alkol, Raneks kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Rabeprazol, klinik çalışmalarda genellikle iyi tolere edilmiştir. Gözlenen istenmeyen etkiler, nitelik olarak genellikle hafif/orta derecede ve geçici olmuştur. Klinik çalışmalarda en sık rastlanan advers etkiler baş ağrısı, diyare ve bulantı olmuştur. İzole olgular kavramından daha sık olarak bildirilen advers olaylar, aşağıda sistem organ sınıfı ve sıklık derecesine göre verilmektedir.

Aşağıdaki advers olaylar, klinik araştırmalarda ve pazarlama sonrası deneyim sırasında bildirilmiştir. Ancak yapılan klinik araştırmalarda bildirilen advers reaksiyonlar arasında yalnızca baş ağrısı, diyare, abdominal ağrı, asteni, flatulans, döküntü ve ağız kuruluğu rabeprazol kullanımına bağlanmıştır.

Sıklık dereceleri şu şekilde tanımlanmıştır; yaygın (> 1/100, <1/10), yaygın olmayan (> 1/1.000, < 1/100), seyrek (> 1/10.000, <1/1.000) ve çok seyrek (< 1/10.000).

(TEN)

Stevens-

Johnson

sendromu

(SJS)

Kas-iskelet, bağ dokusu ve kemik bozuklukları

Spesifiye

edilmemiş

ağrılar/sırt

ağrısı

Miyalji

Bacakta

kramplar

Artralji

Renal ve üriner bozukluklar

Uriner sistem enfeksiyonu

İnterstisyel nefrit

Reprodüktif sistem ve meme bozuklukları

Jinekomasti

Genel

bozukluklar ve uygulama yerine özgü tablolar

Asteni Grip benzeri sendrom

Göğüs ağrısı Titreme/ ürperme Ateş

İncelemeler

Karaciğer

enzimlerinde

artış**

Kilo alma

* Eritem, büllöz reaksiyonlar ve akut sistemik alerjik reaksiyonlar, genellikle tedavinin kesilmesinden sonra ortadan kalkmıştır.