RACE PLUS 5 mg/25 mg 28 tablet Dozu

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Race Plus dozu, Race Plus dozaj, Race Plus doz aşımı, Race Plus uygulama, Race Plus kullanım şekli, Race Plus kullanımı, Race Plus kullanım süresi, Race Plus açmı tokmu, Race Plus nedir, Race Plus ne için kullanılır, Race Plus nasıl kullanılır, Race Plus faydaları, Race Plus etkileri, Race Plus günde kaç kez, Race Plus sabah mı akşam mı, Race Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Dozaj istenilen antihipertansif etkiye ve hastanın ilaca karşı olan toleransına bağlıdır. RACE PLUS tedavisi uzun süreli bir tedavidir, tedavi süresi doktor tarafından ayarlanır.

Aşağıda belirtilen özel durumlar dışında şu dozaj uygulanır:

İzin verilen maksimum günlük doz: 2 doz 5 mg Rampril ve 25 mg Hidroklorotiyazid’dir. Günlük önerilen doz, sabahleyin uygulanacak tek dozdur.

Çoğu zaman günde doz 5 mg Rampril ve 25 mg Hidroklorotiyazid sonrasında kan basıncı yeterli derecede düşecektir.

Gerektiğinde diğer antihipertansif ilaçlarla birlikte kullanılabilir.

Uygulama şekli:

RACE PLUS oral kullanım içindir, kahvaltı öncesinde, sırasında ya da sonrasında yeterli miktarda su ile (yaklaşık ^ bardak su) çiğnenmeden yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

1.73 m2 vücut yüzey alanı başına kreatinin klirensi 60-30 ml/dak.

Tedaviye sadece günde 1.25 mg ramipril ile başlanır. Derece derece ramipril dozu arttırıldıktan sonra, kombinasyon tedavisine mümkün olan en düşük doz ile başlanır. İzin verilen maksimum günlük doz 5 mg Rampril ve 25 mg Hidroklorotiyazid’dir. Kreatinin klirensi ölçülemediğinde, aşağıdaki formül kullanılarak serumdaki kreatinin miktarından hesaplanabilir.

Erkekler için:

Vücut ağırlığı (kg) x (140- yaş)

Kreatinin klirensi (ml/dak) = ---------------------------------------

72 x serumdaki kreatinin (mg/dl) Kadınlar için: Yukarıdaki sonuç 0.85 ile çarpılır.

Diüretik kullanan hastalarda doz: Diüretik kullanan hastalarda, RACE PLUS tedavisine başlanmadan en az 2-3 gün önce veya (diüretik etkisinin sürmesine bağlı olarak) daha uzun bir süre diüretik ilaç kesilmeli veya en azından diüretik dozu azaltılmalıdır.

Doktor, her bir vaka için, bu tip ilaç kesilmesinin veya azaltılmasının mümkün olup olmadığına ve bunun ne kadar sürebileceğine karar verecektir.

Diüretiğin kesilmesi mümkün değilse, tedavinin serbest bir kombinasyonda mümkün olan en az ramipril dozuyla ( günde 1.25 mg ) başlatılması önerilir.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif ile orta derecedeki karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda tedaviye, yakın medikal gözetim altında başlanmalıdır ve günlük maksimum doz 2,5 mg ramipril ve 12,5 mg hidroklorotiyazid’dir. RACE PLUS şiddetli karaciğer bozukluğunda kontrendikedir.

Pediyatrik popülasyon:

RACE PLUS’ın çocuklarda ve 18 yaş altındaki adoselanlarda güvenlik ve etkinlik verileri bakımından yetersiz olması sebebiyle kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının tedavisine ilişkin bilgiler bulunmamaktadır. Tedavi semptomatik ve destekleyicidir. Doz aşımının muhtemel semptomları hipotansiyon ve elektrolit bozukluklarıdır. Hipotansiyon oluştuğunda destekleyici tedavi uygulanmalıdır (örn. serum fizyolojik).

Doz aşımı kısa bir sürede tespit edilirse hasta kusturulmalı veya midesi yıkanmalıdır. Emilimi azaltmak için aktif kömür verilebilir. Dehidratasyon, elektrolit bozuklukları, karaciğer koması ve hipotansiyon durumlarında standart tedaviler uygulanmalıdır.