RABIZA 20 mg 28 enterik kaplı tablet Nedir

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rabiza nedir, Rabiza ne için kullanılır, Rabiza ne ilacı, Rabiza neye yarar, Rabiza ne işe yarar, Rabiza neye iyi gelir, Rabiza kullananlar, Rabiza kullanımı, Rabiza uygulama, Rabiza etkileri, Rabiza faydaları bilgilerini içerir.

2.RABIZA nedir ve ne için kullanılır?

  • RABİZA, özel geciktirilmiş salimli enterik formülasyonu sayesinde, midede parçalanmaksızın bağırsaklara geçen ve burada emilen her iki yüzü düz, sarı, yuvarlak, bikonveks, enterik kaplı tablettir. RABİZA, Alüminyum / alüminyum blister ambalaj içerisinde 14 ve 28 tablet içeren karton kutu şeklinde piyasaya sunulmaktadır.
  • RABİZA’nın etkin maddesi olan rabeprazol sodyum, Proton Pompası İnhibitörleri adı verilen bir ilaç sınıfında yer almaktadır. Bu sınıftaki ilaçlar, mide asidi salgılanmasında önemli bir yeri olan ve midedeki bazı özel hücrelerde bulunan proton pompası denilen sistemin çalışmasını engelleyerek, mide asidinin azalmasını sağlarlar. Mide asidinin azalması, mide, bağırsak ve yemek borusunda bulunan ülserlerin (peptik ülser) iyileşmesini ve ağrının giderilmesini sağlar.
  • RABİZA, aktif duodenum (on iki parmak bağırsağı) ülseri, aktif selim mide ülseri, semptomatik erozif ya da ülseratif gastroözofajiyal reflü hastalığı (GÖRH) tanısı konulmuş hastaların tedavisinde kullanılmaktadır. GÖRH, mide sıvısının anormal bir şekilde üstteki yemek borusuna geçmesi ve burayı aşındırması veya ülserlere yol açması ile ortaya çıkan bir hastalıktır. RAB İZ A aynı zamanda, gastroözofajiyal reflü hastalığının uzun dönemli tedavisi için (GÖRH idame), orta derecede ile çok şiddetli gastroözofajiyal reflü hastalığının belirtilerinin giderilmesi için ve mide asidinin sürekli olarak çok miktarlarda bulunduğu bir hastalık tablosu olan Zollinger-Ellison Sendromu’nda da kullanılır.