ALLERGODIL %0.05 steril göz damlası 6 ml Gebelik

Meda Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vetria gebelik kategorisi C'dir. Vetria hamilelik kategorisi, Vetria gebelik kategorisi, Vetria emzirme, Vetria anne sütüne geçer mi, Vetria laktasyon, Vetria hamilelerde kullanımı, Vetria ve bebek, Vetria kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Vetria 1000 mg; - 4 yaşın üstündeki epilepsi hastalarında ikincil olarak jeneralize olan veya olmayan parsiyel başlangıçlı nöbetlerde ek tedavi olarak kullanılır. - 12 yaşın üstündeki juvenil myoklonik epilepsili adölesan ve erişkin hastalarda myoklonik nöbetlerde ek tedavi olarak kullanılır. - İdiyopatik jeneralize epilepsili 4 yaş ve üzeri çocuklarda ve erişkinlerde primer jeneralize tonik-klonik nöbetlerde ek tedavi olarak kullanılır. - Epilepsi tanısı yeni konmuş 16 yaş ve üzerindeki hastalarda, ikincil jeneralize olan veya olmayan parsiyel başlangıç nöbetlerinin tedavisinde monoterapi olarak kullanılır.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Antiepileptik İlaçlar > Antiepileptikler > Diğer Antiepileptikler > Levetirasetam

ATC Kodu

N03AX14

Etkin Madde

Levetirasetam 1000 mg

Barkodu

8698856610232

Geri Ödeme Kodu

A10649

Satış Fiyatı

38.81 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

122

Alternatif İlaç Sayısı

23

Sağlık Konuları

Göz Yangısı

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKESP

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

NGB

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Damla

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ALLERGODİL Steril Göz Damlası’nın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

İnsanlarda hamilelik sırasında azelastin güvenliliğini saptamak için mevcut bilgiler yetersizdir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. kısım 5.3).

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Yüksek dozlarda oral azelastinin deney hayvanlarında advers etkileri (fetus ölümü, gelişme geriliği ve iskelet malformasyonu) indüklediği gösterilmiştir. Lokal oküler uygulama minimal sistemik maruziyetle (piktogram aralığında) sonuçlanacaktır.

Laktasyon dönemi

Azelastin düşük miktarlarda süte geçmektedir. ALLERGODİL Steril Göz Damlası’nın terapotik dozları emziren kadınlara uygulandığı takdirde anne sütü ile çocuk üzerinde etkiye neden olabilecek ölçüde atılmaktadır.