PUREGON 900IU/1.08 SC enjeksiyon için çözelti içeren kartuş Kullanımı

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.PUREGON nasıl kullanılır ?

PUREGON’u her zaman tam olarak, doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Bu konuda herhangi bir şüpheniz varsa, doktorunuzla veya eczacınızla birlikte kontrol ediniz.

Kadınlarda dozaj:

Doktorunuz başlangıç dozuna karar verecektir. Bu doz, tedavi döneminiz boyunca ayarlanabilir. Kadınlarda yumurtalıkların FSH’a verdiği yanıt bakımından; tüm hastalarauygulanabilecek bir dozaj şeması belirlenmesini olanaksız kılacak kadar büyük farklılıklarvardır. Doğru dozun bulunabilmesi için foHikül büyümesi; ultrason taramalarıyla ve kandakiöstradiol (kadın cinsiyet hormonu) düzeyleri ölçülerek kontrol edilir.

  • Ovülasvon (yumurtlama) gerçekleşmeyen kadınlar:
  • Doktorunuz önce, bir başlangıç dozu belirler ve bu doz en az 7 gün süreyle kullanılır. Yumurtalıklarınızdan yanıt alınamazsa söz konusu doz, follikül büyümesi ve/veya plazmaöestradiol düzeyleri yeterli yanıt sağlandığına işaret edinceye kadar, yavaş yavaş artırılır. Dahasonra bir follikül yeterince büyüyene kadar aynı günlük doza devam edilir. 7-14 günlük tedavi,genellikle yeterlidir. Bu dönem tamamlandığında PUREGON tedavisi durdurulur ve insankorlyonik gonadotropini (hCG) verilerek ovülasyon (yumurtlama) sağlanabilir.

  • Tıbbi yardımla gerçekleştirilen üreme programları; örneğin invitro fertilizasvon :Doktorunuz önce, bir başlangıç dozu belirler ve bu doz en az ilk 4 gün süreyle kullanılır. Dahasonra dozunuz, yumurtalığınızın verdiği yanıta göre ayarlanabilir. Yeterli sayıda folikül,yeterli büyüklüğe ulaşınca; folikül olgunlaşmasının en son dönemi hCG verilerek başlatılır.Aradan 34-35 saat geçtikten sonra da yumurtalar toplanır.
  • Erkeklerde dozaj:

    PUREGON başka bir hormonla (hCG) birlikte, en az 3-4 ay boyunca genellikle haftada 450 IU (3 defa 150 IU) dozunda reçetelenir. Tedavi dönemi spermin gelişme süresine veiyileşmenin beklenebileceği süreye eşittir. Bu süre sonunda sperm üretiminiz başlamamışsa,tedaviye 18 ay daha devam edilebilir.

    Uygulama yolu ve metodu

    Kartuşlardaki enjeksiyonluk PUREGON solüsyonu, PUREGON Pen’de kullanım için geliştirilmiştir. Pen kullanımı için ayrı talimatlar dikkatlice takip edilmelidir. Eğer solüsyonpartiküller içeriyorsa veya berrak değilse kartuşu kullanmayınız.

    Pen kullanılarak enjeksiyonlar derinin hemen altına (örneğin kamın alt kısmına) siz veya eşiniz tarafından yapılabilir. Doktorunuz bunun ne zaman ve nasıl yapılacağını sizesöyleyecektir. Eğer PUREGON’u kendinize enjekte ediyorsanız, PUREGON’u en azrahatsızlıkla ve doğru şekilde vermek için talimatları dikkatle izleyiniz.

    İlk PUREGON enjeksiyonu yalnızca bir doktor veya hemşirenin varlığında yapılmalıdır.

    Değişik yaş grupları

    Çocuklarda ve yaşlılarda PUREGON’un kullanımı ile ilgili endikasyon yoktur.

    Özel kullanım durumları

    Özel kullanımı yoktur.

    Eğer PUREGON’un etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

    Kullanmanız gerekenden daha fazla PUREGON kullanırsanız

    Doktorunuza derhal bilgi veriniz.

    Çok yüksek bir PUREGON dozu, yumurtalıklarınızın aşırı uyarılmasına (OHSS) neden olabilir. Karın ağrılarından şikayetçiyseniz, hemen doktorunuza söyleyiniz, bkz. Bölüm 4,Olası Yan Etkiler.

    Eğer PUREGON’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    PUREGON'i kullanmayı unuttuysanız

    —»PUREGON kullanmayı unutursanız doktorunuza başvurunuz.

    Unutulan dozlar dengelemek için çift doz almayınız.

    PUREGON ile tedavi sonlandırıldığmda oluşabilecek etkiler

    Bu konuyla ilgili yeterli veri mevcut değildir.