PROZOLON % 0.125 30 gr krem Uyarılar

Berko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prozolon uyarılar, Prozolon zararları, Prozolon önlemler, Prozolon riskler, Prozolon yan etkisi, Prozolon alerji, Prozolon alkol, Prozolon hamileler, Prozolon emzirme, Prozolon araç kullanımı, Prozolon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Prednisolo., plasenteya ve düşük miktarlarda da anne sütüne geçmektedir. Bu nedenle, tıbbi bir zaruret olmadıkça gebelerde kullanılmamalı, emziren annelerde ise önemine göre, ya ilaç tatbiki ya da emzirme kesilmelidir. Topikal kortikosteroidler, ciltde geniş yüzeylere uygulanırsa, fazla miktarlarda tüketilirse veya uzun süre kullanılırsa sistemik etki gösterebilecek miktarlarda absorbsiyona uğrayabilirler.
Cildin zedeli oluşu ve kapalı tedavi uygulaması sistemik absorbsiyonu arttırıcı faktörlerdir. Topikal Kortikosteroidlerin sistemik absorbsiyonu, adrenal supresyon ve hiperkortizon gibi yan tesirlere yol açabilir. Tevide bu husus göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle çocuklar yan tesirler oluşturmaktadırlar.
Preparat düşük dozda prednisolon içermesi ve günde ençok 3 kez uygulandığı için önemli yan etkiye sahip değildir. Ancak lokal uygulama sırasında Glukokortikoidlerde rastlanan epidermis ve dermis tabakalarında incelme oluşabilir. Ayrıca uzun süreli kullanımda, cilt atrofileri, teleanjiektaziler, stria ve steroid akne meydana gelebilir.