PROTELOS 2 gr oral süspansiyon için granül 28 paket Nedir

Servier Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Protelos nedir, Protelos ne için kullanılır, Protelos ne ilacı, Protelos neye yarar, Protelos ne işe yarar, Protelos neye iyi gelir, Protelos kullananlar, Protelos kullanımı, Protelos uygulama, Protelos etkileri, Protelos faydaları bilgilerini içerir.

2.PROTELOS nedir ve ne için kullanılır?

  • PROTELOS, menopoz sonrası kemik erimesi tedavisinde omurga ve kalça kırıkları riskini azaltmada kullanılır.
  • PROTELOS kemik hastalıklarını tedavi eden ilaç grubuna aittir. Kemik yıkımını azaltarak kemik oluşumunu hareketlendirir, böylece kırık riskini azaltır. Yeni oluşan kemik normal kalitededir.
  • PROTELOS oral süspansiyon için sarı granüller içeren tek dozluk paketlerde bulunmaktadır. Kutular 28 adet tek dozluk paket içermektedir.
  • Kemik erimesi hakkında:

    Vücudunuz devamlı olarak eski kemik dokularını tüketip yerine yeni dokular üretmektedir.
    Eğer kemik erimesi hastalığınız varsa vücudunuz ürettiğinden daha fazla kemik dokusu harcamaktadır. Böylece, yavaş yavaş kemik kaybı oluşur ve kemikleriniz daha ince ve kırılgan olur. Bu durum özellikle kadınlarda menopoz sonrası görülmektedir.

    Kemik erimesi olan pek çok insan herhangi bir belirti hissetmemektedir ve durumdan haberdar değillerdir. Ancak, kemik erimesi olan hastalarda, özellikle omurga, kalça ve el bileğinde kemik kırılma olasılığı yüksektir.