PROMESIN GOZ 5 ml damla Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Promesin uyarılar, Promesin zararları, Promesin önlemler, Promesin riskler, Promesin yan etkisi, Promesin alerji, Promesin alkol, Promesin hamileler, Promesin emzirme, Promesin araç kullanımı, Promesin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Topikal olarak uygulanan aminoglikozidlere karşı hassas olan hastalarda, göz kapağı kaşıntısı, şişkinlik, konjunktival eritem görülebilir. Duyarlılık reaksiyonu görülmesidurumunda tedavi kesilmelidir.

Diğer aminoglikozidler ile çapraz reaksiyonlar oluşabilir. Bu ilacı kullanırken aşırı duyarlılık gelişirse, tedavi sonlandırılmalı ve diğer ilaçlar kullanılmalıdır (bkz. bölüm4.8.).

PROMESİN sistemik aminoglikozid antibiyotiklerle eş zamanlı kullanılacaksa, toplam serum konsantrasyonunun izlenmesine dikkat edilmelidir (bkz. bölüm 4.8.).

Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi, uzun süre kullanım mantarlar dahil tedaviye duyarlı olmayan organizmaların aşırı üremesiyle sonuçlanabilir. Süperenfeksiyon oluşursa,uygun bir tedavi hemen başlatılmalıdır.

PROMESİN, koruyucu madde olarak göz irritasyonuna neden olabilen ve yumuşak kontakt lenslerin rengini bozduğu bilinen benzalkonyum klorür içermektedir. Yumuşakkontakt lenslerle temasından kaçınılmalıdır. Hastalar PROMESİN uygulamasından öncekontakt lenslerini çıkarmalı ve uygulamanın ardından kontakt lenslerini takmadan önce15 dakika beklemelidirler.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder, kullanım yolu nedeniyle herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Diğer göz damlalarında olduğu gibi, geçici görme bulanıklığı veya diğer görme bozuklukları araç ya da makine kullanımını etkileyebilir. Eğer damlatma sırasında geçicigörme bulanıklığı ortaya çıkarsa, hasta araç veya makine kullanmadan önce görmenetleşinceye kadar beklemelidir.