PRIVIGEN 10 G/100 ml IV infüzyon için çözelti içeren 1 FLK Gebelik

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Privigen gebelik kategorisi C'dir. Privigen hamilelik kategorisi, Privigen gebelik kategorisi, Privigen emzirme, Privigen anne sütüne geçer mi, Privigen laktasyon, Privigen hamilelerde kullanımı, Privigen ve bebek, Privigen kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü ( Kontrasepsiyon)

PRIVIGEN’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda ve gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlardaplanlanmış bir gebelikten önce uygun bir alternatif tedaviye geçilmelidir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir. PRIVIGEN gebelik döneminde gerekli olmadıkçakull anılmamalı dır.

Hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen, yardımcı madde L-prolin ile ilgili deneysel çalışmalar gebeliği, embriyonik veya fetal gelişimi doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen toksisiteolmadığını ortaya çıkarmıştır.

Laktasyon dönemi

Laktasyon döneminde kadınlarda ürün kullanımı ile ilgili kontrollü klinik veri mevcut değildir. Bu nedenle laktasyon sırasında uygulanması ile ilgili olarak dikkatli olunmalıdır.PRIVIGEN anne sütüne geçer. Bu durum bebekler üzerinde herhangi bir olumsuz etkiyaratmamaktadır. Aksine anne sütüne geçerek yeni doğana koruyucu antikorların geçmesinekatkıda bulunabilir.

Üreme yeteneği/fertilite

PRİVİGEN’nin fertilite üzerine doğrudan veya dolaylı olarak zararlı etkilerinin olduğu bilinmemektedir.