HUMIRA 40 mg/0.8ML enj. çöz.içeren kullanıma hazır enjektör Endikasyonları

Abbvie Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Humira endikasyonları, Humira tedavisi, Humira ne işe yarar, Humira neye yarar, Humira ne için kullanılır, Humira nedir, Humira faydaları, Humira ne ilacı, Humira ne zaman kullanılır, Humira kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

HUMIRA, metotreksat ile kombinasyon halinde,

erişkin hastalarda orta derecede veya şiddetli aktif romatoid artrit tedavisinde, metotreksat dahil hastalık modifıye edici anti-romatizmal ilaçlar ile tedaviye karşınyeterli cevap alınamadığı durumlarda,endikedir.

HUMIRA metotreksata karşı intolerans durumunda veya metotreksat ile tedaviye devam edilmesinin uygun olmadığı durumlarda monoterapi olarak verilebilir.

Yapısal Hasar: HUMIRA ve metotreksat kombinasyonunun, eklem hasarının progresyon hızını azalttığı ve fiziksel fonksiyonu iyileştirdiği röntgen ölçümleri yoluyla gösterilmiştir.

Poliartikiiler jiivenil idiyopatik artrit

Metotreksat dahil bir veya daha fazla hastalık modifıye edici anti-romatizmal ilaca karşı yetersiz cevap alınan 13-17 yaşlan arasındaki adelösanlarda HUMIRA, metotreksat ilekombinasyon halinde, orta derecede veya şiddetli aktif poliartiküler jüvenil idiyopatik artrittedavisinde endikedir. HUMIRA metotreksata karşı intolerans durumunda veya metotreksatile tedaviye devam edilmesinin uygun olmadığı durumlarda monoterapi olarak verilebilir(Bkz. Bölüm 5.1). HUMIRA iki yaşından küçük çocuklarda araştırılmamıştır.

Psöriyatik Artrit

Hastalığı modifıye edici anti-romatizmal ilaçlarla tedaviye karşın yeterli cevap alınamayan aktif ve progresif psöriyatik artritli erişkin hastalarda endikedir.

Röntgen ölçümleri ile HUMIRA’nm hastalığın poliartiküler simetrik alt tipleri olan hastalarda periferik eklem hasannın progresyon hızını azalttığı ve fiziksel fonksiyonu iyileştirdiğigösterilmiştir.

Aksiyal Spondiloartrit Ankilozun Spondilit (AS)

HUMIRA, konvansiyonel tedaviye yeterli yanıt alınamayan ağır, aktif ankilozan spondilitli erişkinlerin tedavisinde endikedir.

Radyografık olarak AS kanıtı olmayan Aksiyal Spondiloartrit

HUMIRA, MRI ile objektif inflamasyon bulgularının olduğu (yüksek CRP’nin eşlik ettiği ya da etmediği) ancak radyografık olarak AS kanıtı olmayan ve non-steroid anti-enflamatuvarilaçlara yetersiz yanıt veren veya bu ilaçlara intoleransı olan ciddi aksiyal spondiloartritliyetişkin hastalarda endikedir.

Crohn Hastalığı

HUMIRA, klasik tedaviye uygun doz ve sürelerde kullanıldığı halde yanıt alınamayan şiddetli Crohn olguları ve/veya fıstülize Crohn olgularında endikedir.

Ülseratif kolit

HUMİRA, kortikosteroidler ve 6-merkaptopurin (6-MP) veya azatioprin (AZA) gibi klasik tedavilere yeterli yanıt alınamayan veya intoleransı olan veya bu tür tedavilerekontrendikasyonu olan erişkin hastalarda ağır şiddette aktif ülseratif kolit tedavisindeendikedir.

Psöriyazis

HUMİRA, siklosporin, metotreksat veya PUVA dahil diğer sistemik terapilere cevap vermeyen veya kontrendike olan veya tolere edemeyen erişkin hastalarda orta dereceli ve ağırkronik plak psöriyazis tedavisinde endikedir.