PRIMSEL 10 mg/2 ml 5 ampül Endikasyonları

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Primsel endikasyonları, Primsel tedavisi, Primsel ne işe yarar, Primsel neye yarar, Primsel ne için kullanılır, Primsel nedir, Primsel faydaları, Primsel ne ilacı, Primsel ne zaman kullanılır, Primsel kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

4,l.Terapötik emJikasyonlar

Motilıte stimülanı bir antiemetik olan PRIMSEL aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

1.20 yaşın altındaki hastalarda metoklopramid kullanımı şunlarla sınırlıdır: bilinen bir sebebe bağlı ciddi derecede inatçı kusma, radyoterapi ve sitotoksik ilaçlara intolerans ile bağlantılı kusma, gastrointestınal entübasyona yardımcı olarak* cerrahi operasyonlardan önce premedikasyonun bir parçası olarak

2. Dopamin antagonisti olarak, gastrik peristalsisi arttırma ve gastroözofageal sfınkterin istirahat tonusunu arttırma yoluyla gastrik boşalma ve ince barsak geçiş süresi üzerinde motilite stimülanı etkisi göstererek,

3. Özofageal reflüye bağlı semptomların giderilmesinde,

4. Spesifik olmayan ya da sitotoksiklerle indüklenmİş bulantı ve kusmanın tedavisinde,

5. Migren ile bağlantılı bulantı ve kusma gibi semptomların gastrik boşalmayı hızlandırma yoluyla giderilmesinde. Bu ayrıca eş zamanlı uygulanan parasetamol gibi analjeziklerin emilimini arttırmaktadır.

6. Diyagnostik işlemlerde, gastrik boşalma hızını arttırma yoluyla radyoopak maddelerin geçişinin hızlandırılması için,

7. İnce barsağa tüp yerleştirilmesi gerektiğinde tüpün geleneksel yollarla (endoskopi, biyopsi tüpü gibi) pilordan (mide kapısı) geçirilemediği hallerde ince barsağın entübasyonunu kolaylaştırmak için.