PREVENAR 13/0.5 ml IM enjeksiyon için sus. içeren kul.hazır enjektör Dozu

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prevenar dozu, Prevenar dozaj, Prevenar doz aşımı, Prevenar uygulama, Prevenar kullanım şekli, Prevenar kullanımı, Prevenar kullanım süresi, Prevenar açmı tokmu, Prevenar nedir, Prevenar ne için kullanılır, Prevenar nasıl kullanılır, Prevenar faydaları, Prevenar etkileri, Prevenar günde kaç kez, Prevenar sabah mı akşam mı, Prevenar fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Bağışıklama şemaları

PREVENAR 13’ün ilk dozunu alan bebeklerin aşılama programına PREVENAR 13 ile devam etmesi önerilir.

PREVENAR 13 için uygulanacak bağışıklama şemalarının, resmi önerilere dayanması gerekir.
6 haftalık-6 aylık bebekler:

Üç dozluk primer seriler

Tavsiye edilen bağışıklama serileri her biri 0.5 mL olan dört dozdan oluşmaktadır. Bebeklerde primer seri, her biri 0.5 mL olan üç dozdur. İlk doz genellikle 2. ayda verilir ve uygulamalar, dozlar arasında en az 1 ay aralık bırakılarak yapılır. İlk doz en erken altı haftalık da verilebilir. Dördüncü bir dozun (rapel) 11 ile 15.aylar arasında yapılması tavsiye edilmektedir.

İki dozluk primer seriler

Alternatif olarak, PREVENAR 13 ulusal çocuk aşılama takviminin bir parçası olarak uygulandığında, her biri 0.5 mL olan toplam üç dozdan oluşan bir seri verilebilir. İlk doz, doğumdan sonra 2. ayda, ikinci doz bunu takiben 2 ay sonra, 3. (rapel) doz ise 11. ve 15. aylar arasında verilebilir.

Daha önceden aşılanmamış > 7 aylık çocuklar:

7-11 aylık bebekler: her biri 0.5 mL olan ve dozlar arasında en az 1 ay ara bulunan iki doz. Üçüncü bir dozun 1 ile 2 yaş arasında yapılması tavsiye edilmektedir.

12-23 aylık çocuklar: her biri 0.5 mL olan ve dozlar arasında en az 2 aylık bir ara bulunan iki doz. 24 aylık-5 yaş arasındaki çocuklar: tek doz.

Daha önceden PREVENAR’ın 7V içeren formülasyonu (Streptococcus pneumoniae
serotip 4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F ve 23F) ile aşılanmış çocuklar:

PREVENAR 13, PREVENAR’ın 7V içeren formülasyonunun içerdiği aynı 7 serotipi içerir ve aynı CRM197 taşıyıcı proteinini kullanır. PREVENAR’ın 7V içeren formülasyonu ile bağışıklanmaya başlamış çocuklar, şemanın herhangi bir noktasında PREVENAR 13’e geçebilir.

Taşıyıcı proteini CRM197’den farklı olan konjuge pnömokok aşılarıyla PREVANAR 13 arasındaki geçişi destekleyen veri bulunmamaktadır.

12-23 aylık çocuklar: Bebeklikte primer bağışıklama sırasında iki doz PREVENAR 13 almayan çocuklarda, ek altı serotip için bağışıklamanın tamamlanabilmesi amacıyla iki doz aşı (dozlar arasında en az 2 ay arayla) uygulanmalıdır. Alternatif olarak, bağışıklama serilerini resmi öneriler doğrultusunda tamamlayınız.

2 yaş-5 yaş arasındaki çocuklar: Tek doz.
Uygulama şekli

Aşı, intramüsküler olarak uygulanmalıdır. Tercih edilen enjeksiyon yeri bebeklerde uyluğun ön-yan tarafı (vastus lateralis kası) veya çocuklarda üst kolun deltoid kasıdır. PREVENAR 13’ü intravasküler olarak uygulamayınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Geçerli değildir.

Pediyatrik popülasyon:

PREVENAR 13, 6 haftalıktan 5 yaşına kadar olan bebek ve çocuklarda kullanım içindir.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Kullanıma-hazır şırınga formunda olması nedeniyle PREVENAR 13 ile doz aşımı görülmesi beklenmemektedir. Buna karşılık PREVENAR 13 kullanımı ile doz aşımı raporları mevcuttur ve bu bildirimler, takibeden dozlarla bir önceki doz arasında, önerilenden daha kısa bir sürenin bulunduğu vakalar şeklinde tanımlanmaktadır. Genel olarak, doz aşımı ile bağlantılı olarak bildirilen istenmeyen etkiler, PREVENAR 13 için önerilen bağışıklama şemalarındaki dozlar ile uyumludur.