PRENT 200 mg 30 tablet Etkileşimi

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Prent etkileşimi, Prent etken madde, Prent yardımcı maddeler, Prent alkol, Prent etkileşim, Prent kullananlar, Prent dozu, Prent kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Asebutolol ile diğer ilaçlar arasında aşağıdaki etkileşmeler göz önünde bulundurulmalıdır:

Asebutolol ile insülinin veya diğer oral antidiyabetik ilaçların eş zamanlı kullanımı, insülinin veya diğer oral antidiyabetiklerin etkisini uzatabilir veya arttırabilir.
Hipoglisemi belirtileri, özellikle taşikardi ve tremor gizlenebilir veya azalabilir. Bu yüzden kan glukoz düzeyi düzenli olarak ölçülmelidir.

Asebutolol ile trisiklik antidepresanlar, barbitüratlar, fenotiyazinler, diüretikler, vazodilatörler ve diğer antihipertansif ilaçların eş zamanlı kullanımı, kan basıncının daha fazla düşmesine neden olabilir.

Asebutolol ile nifedipin tipi kalsiyum kanal blokörlerinin eş zamanlı kullanımı, kan basıncının daha fazla düşmesine ve zaman zaman kalp yetmezliğinin başlamasına neden olabilir.

Asebutolol ve antiaritmik ilaçların kardiyodepresif etkileri additif nitelikte olabilir.

Asebutolol ile tedavi olan hastalarda eş zamanlı verapamil ve diltiazem tipi kalsiyum antagonistleri veya diğer antiaritmik ilaçlar (disopiramid gibi) kullanılması hipotansiyon, bradikardi veya diğer kalp ritm bozukluklarına neden olabileceği için hastalar dikkatle izlenmelidir.

Asebutolol ile tedavi olan hastalarda, intravenöz olarak, verapamil ve diltiazem tipi kalsiyum antagonistleri veya diğer antiaritmik ilaçların (disopiramid) verilmesi kontrendikedir (yoğun bakım hariç).

Asebutolol ile kalp glikozidlerinin, reserpinin, a
-metildopanın, guanetidinin, guanfasinin veya klonidinin eş zamanlı kullanımı, kalb hızında veya iletimde ciddi bir yavaşlamaya neden olabilir.

Asebutolol ile tedavi sırasında klonidinin aniden kesilmesi, kan basıncını aşırı düzeyde yükseltebilir. Asebutolol kullanımı sona erdikten sonra birkaç gün geçene kadar klonidin kullanımına devam edilmeli, daha sonra tedricen kesilmelidir.

Asebutolol ile aynı zamanda noradrenalin veya adrenalin uygulandığında kan basıncı tehlikeli düzeyde artabilir.

bölümüne bakınız).

İndometasin, asebutololün antihipertansif etkisini azaltabilir.

Asebutolol ile aynı zamanda simetidin verildiğinde asebutololün etkisi potensiyalize olabilir.

Asebutolol ve narkotiklerin eş zamanlı kullanımı kan basıncının düşmesini arttırabilir. Asebutolol ve narkotiklerin negatif inotropik etkisi additif olabilir.