PRAVACHOL 40 mg 30 tablet {Deva} Yan Etkileri

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pravachol yan etkileri, Pravachol etkileri, Pravachol zararları, Pravachol belirtileri, Pravachol uyarılar, Pravachol önlemler, Pravachol kilo aldırırmı, Pravachol zayıflatırmı, Pravachol zehirlenmesi, Pravachol cinsellik, Pravachol sorunlar, Pravachol uykusuzluk, Pravachol bağımlılık, Pravachol bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi PRAVACHOL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa PRAVACHOL’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Çok nadir rastlansa da kas problemleri ciddi olabilir ve ciddi hayatı tehdit eden böbrekhastalığına yol açabilir.
  • Açıklanamayan ya da inatçı kas ağrısı, kaslarda hassasiyet, zayıflık veya kramplar(özellikle kendinizi iyi hissetmiyorsanız ve yüksek ateşiniz varsa)
  • Çok zor nefes almaya sebep olan, yüz, dil, dudak ve nefes borusunda şişme dahil anigörülen ciddi alerjik reaksiyonlar (tepkiler). Bu çok nadir görülen ancak ciddi olabilen birtepkidir.
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

    Aşağıdaki yan etkiler yaygın olmayan yan etkilerdir ve 1000 hastanın Tinden fazlasını etkileyebilir.

    Sinir sistemi hastalıkları: Baş dönmesi, yorgunluk, baş ağrısı, uyku bozuklukları(uykusuzluk dahil)

    Göz hastalıkları: Bulanık veya çift görme

    Gastrointestinal (mide-barsak) hastalıkları: Hazımsızlık, bulantı/kusma, midede ağrıveya rahatsızlık, ishal, gaza bağlı mide-bağırsakta şişkinlik, kabızlık

    Deri ve derialtı doku hastalıkları: Döküntü, kaşıntı, sivilce, ürtiker, kafa derisi ve saçproblemleri (saç kaybı)

    • Üreme ve idrar yolları hastalıkları: İdrar problemleri (ağrılı veya sık idrar yapma, geceidrara çıkamama) ve cinsel fonksiyonlarda bozukluk

    Kas ve iskelet sistemi hastalıkları: Kas ve eklem ağrıları

    Aşağıdaki yan etkiler çok seyrek yan etkilerdir ve 10000 hastanın Tinden azını etkileyebilir.

    • Sinir sistemi hastalıkları: Yanma veya karıncalanma duygusu veya sinirleri etkileyenhissizlik gibi dokunma duyusu problemleri

    Deri ve derialtı doku hastalıkları: Ciddi deri hastalıkları ( ciltte pullanma ile kendinigösteren bir hastalık olan lupus eritematozus benzeri belirtiler)

    Karaciğer, safra ve safra yolları hastalıkları: Karaciğer veya pankreas iltihabı, sarılık(derinin sararması ve gözlerin beyazlaşması ile tanınabilir; karaciğer hücre ölümününçoğalması (fulminan hepatik nekroz))

    Kas ve iskelet sistemi hastalıkları: Kas ve eklemlerde ağrı, hassasiyet, bir ya da dahafazla kasta ağrıya yol açan enflamasyon(miyozit veya polimiyozit), kaslarda güçsüzlük,tendonlarda kopma ile gelişebilen enflamasyon (iltihap)

    Normal dışı kan testi: Transaminazlarda (kanda bulunan bir çeşit enzim) yükselmekaraciğer sorunlarının göstergesi olabilir. Doktorunuzdan bu testlerinizi düzenli olarakdeğerlendirmesini isteyebilirsiniz.

    Olası yan etkiler:
  • Kabus
  • Hafıza kaybı
  • Depresyon
  • Solunum problemleri (inatçı öksürük ve/veya nefes darlığı veya ateş)
  • Yan etkilerin raporlanması