POTASYUM KLORUR %22.5 10 ml 10 ampül {Galen} Uyarılar

Galen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Potasyum Klorür uyarılar, Potasyum Klorür zararları, Potasyum Klorür önlemler, Potasyum Klorür riskler, Potasyum Klorür yan etkisi, Potasyum Klorür alerji, Potasyum Klorür alkol, Potasyum Klorür hamileler, Potasyum Klorür emzirme, Potasyum Klorür araç kullanımı, Potasyum Klorür fazla alınırsa bilgilerini içerir.

1- Bazı nadir hastalıklarda potasyum eksikliği ile beraber asidoz ve hiperkloremi mevcuttur. Böyle hastalara potasyum klorür yerine potasyum bikarbonat veya potasyum sitrat, potasyum asetat veya potasyum glikonat verilmelidir.
2- Böbrek hastalığı, kalp hastalığı veya asidoz mevcutsa sık sık serum potasyum konsantrasyonu yapılmalı ve ilaç dikkatlr kullanılmalıdır.
3- Potasyum bileşiklerinin fetus üzerindeki etkilerini tayin için perinatal toksisite denemeleri yapılmış değildir.
4- Emziren kadınlarda potasyum klörür sütle yeni doğmuşsa geçer.
5- Hipertansiyon tedavisi için kronik olarak diüretik alanlarda çoğunlukla hipopotasemi ve total vücut potasyumu eksikliğine rastlanmaz.
6- Oral olarak kullanılacaksa içilmeden önce en az bir bardak sıvı ile dilüe edilmelidir. Aksi halde gastrointestinal irritasyona sebep olur.
7- Potasyum tayinleri yapılırken, total vücut potasyumunda değişme olmaksızın alkalozun hipokalemi ve asidozun hiporkalemi yönünde etki edilebileceği hatırlanmalıdır. 8- Hiperkaleminin asemptomatik olarak mevcut olabileceği ve sadece EKG değişmeleri ile varlığın belli edeceği hatırdan çıkmamalıdır. 9- Potasyum tuzları, spironactone, triamteron ve amilorid gibi potasyum tasarruf ettirici diüretikler ile birlikte kullanılmamalıdır. 10- Akut ve kronik böbrek yetmezliğinde potasyum itrahı bozulmuşsa, oral veya parenteral olarak verilen potasyum klörürün tehlikeli hiperkalemi durumlarına sebep olabileceği dikkate alınmalıdır. 11- Bazı hastalıklarda bulunmasına rağmen total vücut potasyumunda büyük açıklar mevcuttur.