ERBITUX 500 mg/100 ml IV infüzyon için çözelti içeren 1 flakon Gebelik

Merck Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metpamid gebelik kategorisi C'dir. Metpamid hamilelik kategorisi, Metpamid gebelik kategorisi, Metpamid emzirme, Metpamid anne sütüne geçer mi, Metpamid laktasyon, Metpamid hamilelerde kullanımı, Metpamid ve bebek, Metpamid kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Metpamid;

- Şeker hastası (diyabet) olan bireylerde mide bulantısı, kusma, mide ekşimesi, göğüste ağrılı yanma hissi, iştah kaybı ve yemeklerden sonra doluluk hissine yol açabilen midenin yavaş boşalması hali diğer bir adıyla diyabet ile ilgili mide kaslarının felci,

- Diğer ilaçları kullanan fakat belirtilerinde rahatlama olmayan kişilerde gastroözofajeal reflü (mide içeriğinin yemek borusundan ağıza gelmesi) hastalığının yol açtığı mide ekşimesi, göğüste ağrılı yanma hissi rahatsızlığının tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Gastrointestinal Fonksiyonel Hastalıklar > Motilite Stimülanları > Motilite Stimülanları > Metoklopramid

ATC Kodu

A03FA01

Etkin Madde

Metoklopramid Hcl 10 mg

Barkodu

8699808770127

Geri Ödeme Kodu

A14491

Satış Fiyatı

4.78 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Baş Kanseri , Bağırsak Kanseri

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FQC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Setuksimab’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Yeterli doğum kontrol yöntemlerini kullanmayan kadınlarda Setuksimab’m yalnızca, anne için potansiyel yararlarının fötüs üzerindeki potansiyel zararlardan daha üstün olduğu kabul edildiği zaman kullanılabileceği belirtilmektedir.

Gebelik dönemi

Epidermal büyüme faktör reseptörü (EGFR) fötal gelişimde yer almaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan sınırlı sayıdaki gözlemlerde setuksimab ve diğer IgGı antikorlarının plasental bariyerlerden geçtiği tespit edilmiştir. Hayvanlara ait veriler teratojenik etkiye ait bir kanıt göstermemiştir. Bununla birlikte, doza bağımlı olarak, düşük insidansında artış gözlenmiştir (bakınız bölüm 5.3). Hamilelik veya emzirme dönemindeki kadınlardan elde edilmiş yeterli veri bulunmamaktadır.

Gebelik sırasında Setuksimab’ın yalnızca, anne için potansiyel yararlarının fötüs üzerindeki potansiyel zararlardan daha üstün olduğu gerekçelendirildiğinde kullanılabileceği belirtilmektedir.

Laktasyon dönemi

Setuksimab’ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, Setuksimab kullanıldığı dönem içerisinde ve son dozu aldıktan sonraki iki ay içerisinde annelerin bebeklerini emzirmemeleri önerilir.

Üreme yeteneği/Fertilite