POLIFLEKS &5 DEKSTROZ %0.9 NaCl solüsyonu 500 ml PVC setsiz Nedir

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Polifleks Dekstroz nedir, Polifleks Dekstroz ne için kullanılır, Polifleks Dekstroz ne ilacı, Polifleks Dekstroz neye yarar, Polifleks Dekstroz ne işe yarar, Polifleks Dekstroz neye iyi gelir, Polifleks Dekstroz kullananlar, Polifleks Dekstroz kullanımı, Polifleks Dekstroz uygulama, Polifleks Dekstroz etkileri, Polifleks Dekstroz faydaları bilgilerini içerir.

2.POLIFLEKS nedir ve ne için kullanılır?

POLİFLEKS % 5 DEKSTROZ - % 0,9 SODYUM KLORÜR İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ, vücut için yaşamsal önemi olan sodyum, klorür iyonları ile glukoz içeren damariçi yoldan kullanılan steril bir çözeltidir.

POLİFLEKS % 5 DEKSTROZ - % 0,9 SODYUM KLORÜR İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ; 250, 500 mililitre ve 1000 mililitre hacminde PVC ve PP torbalarda sunulmuştur.Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü de karşılar.

Vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır. Özellikle terleme, kusma ve ameliyat vb. gibi durumlardamide sıvılarının dışarı çekilmesi gibi nedenlerle vücuttaki klorür adlı bir maddenin kaybının,sodyum adlı maddenin kaybına eşit ya da daha fazla olduğu durumlarda, kan nakline ekolarak ayrıca sıvı verilmesi istenen hastalarda, ameliyat öncesi ve sonrası bakımında, böbrekfonksiyonlarını başlatabilecek bir ilaç olarak tercih edilir.

POLİFLEKS % 5 DEKSTROZ - % 0,9 SODYUM KLORÜR İ.V. İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içineuygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.