PODOFILM %25 25 ml topikal solüsyon Uyarılar

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Podofilm uyarılar, Podofilm zararları, Podofilm önlemler, Podofilm riskler, Podofilm yan etkisi, Podofilm alerji, Podofilm alkol, Podofilm hamileler, Podofilm emzirme, Podofilm araç kullanımı, Podofilm fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Podofilin potent bir ilaçtır ve yalnızca hekim tarafından uygulanmalıdır. Hekim kendi deneyimini ve tekniğini geliştirene kadar PODOFILM® tedavisi için seçilecek hastalar ve kullanılan teknik konusunda dikkat göstermelidir. Nadiren rezidüel pigmentasyon ortaya çıkabileceği için tedavi edilecek bölge dikkatli seçilmelidir. Hastanın tedavinin etkileri ve muhtemel sonuçları konusunda bilgilendirilmesi önerilir. Gözlere yakın bölgelerde, yüzde ve muköz membranlarda kullanılmamalıdır. Lezyon ve çevresindeki doku enflamasyonlu veya irrite ise kullanılmamalıdır. Diyabetiklerde veya zayıf kan sirkülasyonunun olduğu hastalarda, benlerde, doğumsal cilt lekelerinde (birthmarks) ve malin bir nevus ile ayırıcı tanısı kesin olarak yapılmadan önce özellikle üzerinde kılların bulunduğu siğillerde kullanılmaması önerilir.

Eğer, vajinal kondiloma çok geniş bir alana yayılmışsa, öncelikle vajinanın yarısını tedavi ederek şiddetli enflamasyonun ortaya çıkması önlenir ve idrar yapma fonksiyonunun bozulmaması amaçlanır. Geniş lezyonlarda, rahatsızlığın fazla olabileceği ve cilt bütünlüğünün bozulmuş olduğu açık yaralarda irritasyonun ve doku harabiyetinin artacağı unutulmamalıdır.

Podofilin güçlü bir ilaç olduğu için normal cilt veya mukoza bölgeleri ile temas ederse blisterler oluşabilir. Deri üzerine dökülürse, hemen yıkayıp alkol, aseton veya kaldırıcı bant kullanarak bölgeden ilacın uzaklaşmasını sağlamak gerekir. Ilık sabunlu su ile iyice yıkanıp durulanması gerekir. Muköz membranlara ve göze temas ederse, su ile hemen yıkanır. Presipite olmuş film kaldırılıp, yeniden 15 dakika boyunca su ile yıkanır.

Hastalar podofiline değişik düzeylerde hassas olabilirler. Seyrek vakada sızlama, yanma ve aşırı hassasiyet gelişebilir. Bu hastalarda uygulanmış olan bant hemen kaldırılmalı ve 10-15 dakika boyunca soğuk su ile yıkanmalıdır. Eğer rahatsızlık hissi devam ederse, steril teknikleri kullanarak blister açılır, antiseptik uygulanır ve steril bandaj ile kapatılır. Hastanın hassasiyeti bilinmediği için ilk tedavi seansında, 1 veya 2 siğilin tedavisi önerilir. Yalnızca haricen kullanılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine bilinen bir etkisi yoktur.