PNEMOX 400 mg/250 ml IV inf. için çözelti içeren 1 flakon Nedir

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pnemox nedir, Pnemox ne için kullanılır, Pnemox ne ilacı, Pnemox neye yarar, Pnemox ne işe yarar, Pnemox neye iyi gelir, Pnemox kullananlar, Pnemox kullanımı, Pnemox uygulama, Pnemox etkileri, Pnemox faydaları bilgilerini içerir.

2.PNEMOX nedir ve ne için kullanılır?

  • PNEMOX infüzyon çözeltisi, toplardamar içine damla damla enjekte edilmeye (infüzyon) hazır çözelti formunda kullanıma sunulmuştur. Her bir ilaç şişesi içinde 400 mg etkin madde (moksifloksasin) bulunmaktadır.
  • PNEMOX’in etkin maddesi olan moksifloksasin, kinolon grubu bir antibiyotiktir. Enfeksiyonlara neden olan değişik türlerdeki bakterileri öldürerek etkisini gösterir.
  • PNEMOX, diğer bazı antibiyotiklere karşı dirençli olan çok sayıda bakteriye karşı da bakteri öldürücü etki göstermektedir (örn. beta-laktam ve makrolid dirençli bakteriler). Penisilin, sefalosporin, aminoglikozid, makrolid ve tetrasiklin grubu antibiyotikleri etkisiz kılan direnç mekanizmaları, moksifloksasinin bakteri karşıtı (antibakteriyel) etkisini engellememektedir.

  • PNEMOX, 250 mflik renksiz cam flakonlar (ilaç şişeleri) içinde kullanıma sunulmaktadır.
  • PNEMOX, duyarlı mikroorganizmaların (mikroplar) neden olduğu aşağıdaki enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır:
  • - Kronik bronşitin aniden kötüleşmesi,

    -    Hastane dışında oluşmuş akciğer enfeksiyonu (toplumdan edinilmiş pnömoni)

    -    Akut sinüzit,

    -    Başka bir tablonun eşlik etmediği (komplike olmayan) deri ve yumuşak doku enfeksiyonları,

    -    Durumu güçleştiren başka tıbbi durum ya da hastalıklarla birlikte bulunan (komplike) deri ve yumuşak doku enfeksiyonları; diyabet (şeker) hastalığındaki ayak yarası enfeksiyonları dahil,