PIXART 15 mg 60 tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pixart nedir, Pixart ne için kullanılır, Pixart ne ilacı, Pixart neye yarar, Pixart ne işe yarar, Pixart neye iyi gelir, Pixart kullananlar, Pixart kullanımı, Pixart uygulama, Pixart etkileri, Pixart faydaları bilgilerini içerir.

2.PIXART nedir ve ne için kullanılır?

PİXART beyaz renkte, yuvarlak ve düz bir tablettir. PİXART 30, 60 ve 90 tabletlik ambalajlar halinde bulunur.

PİXART tip 2 (insüline bağımlı olmayan) şeker hastalığını (diyabeti) tedavi etmek için kullanılan antidiyabetik bir ilaçtır. Tip II Diyabet, genellikle yetişkinlikte ortaya çıkan bir şeker hastalığı (diyabet) türüdür.

PİXART tip 2 şeker hastalığı (diyabet) bulunan hastalarda, vücudun kendi ürettiği insülini daha iyi kullanmasını sağlayarak, kandaki şeker seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur.

Doktorunuz PİXART tedavisinin yeterliliğini kullanmaya başlamanızdan 3-6 ay sonra kontrol edecektir. Yeterli yanıt vermediğinize karar verirse tedaviyi kesebilir.

PİXART Tip II şeker hastalığı (diyabet) tedavisinde yalnızca diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçları ile kontrol altına alınamayan hastalarda tek başına ya da diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçları ile birlikte kullanılır.

PIXART ayrıca insülin ile birlikte, sadece metformin isimli şeker hastalığında kullanılan diğer bir ilaç kullanılamıyorsa kullanılabilir. Ancak bu kombinasyon çok sıkı kontrol altında alınmalıdır.