PIO-MET 30/1000 mg 30 film kaplı tablet Nedir

Takeda Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pio-Met nedir, Pio-Met ne için kullanılır, Pio-Met ne ilacı, Pio-Met neye yarar, Pio-Met ne işe yarar, Pio-Met neye iyi gelir, Pio-Met kullananlar, Pio-Met kullanımı, Pio-Met uygulama, Pio-Met etkileri, Pio-Met faydaları bilgilerini içerir.

2.PIO-MET nedir ve ne için kullanılır?

PİO-MET, pioglitazon ve metformin içerir.

PlO-MET 30 ve 90 film tablet içeren Alü/Alü blister ambalajda sunulmaktadır. Beyaz renkli, oblong, bikonveks film kaplı tabletler olarak sunulmaktadır.

PIOC.OMB şeker hastalığının tedavisinde kullanılan bir ilaç olup İnsüline bağımlı olmayan şeker hastalığının (tip 2 diabetes mellitus) tedavisinde kullanılır. Tip 2 diabetes mellitus yetişkinlikte özellikle çok kilo alınması ve vücudun yeterli derecede insülin (kan şekerini kontrol eden hormon) üretememesi veya etkili bir şekilde insülini kullanamaması sonucu oluşmaktadır.

PİO-MET, tip 2 şeker hastalığı (diyabet) tedavisinde yalnızca diğer ağızdan verilen şeker hastalığı İlaçlan ile kontrol altına alınamayan hastalarda tek başına veya diğer ağızdan verilen şeker hastalığı ilaçlan İle birlikte kullanılır.

PİO-MET tip 2 şeker hastalığı (diyabet) bulunan hastalarda vücudun kendi ürettiği insülini daha iyi kullanmasını sağlayarak, kandaki şeker seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur. Doktorunuz PİO-MET tedavisinin yeterliliğini kullanmaya başlamanızdan 3-6 ay sonra kontrol edecektir.