PIO-MET 30/1000 mg 30 film kaplı tablet Kullanımı

Takeda Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.PIO-MET nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

PİO-MET’i her zaman doktorunuz söylediği gibi kullanınız. Emin olmadığınız durumlarda doktorunuz veya eczacınıza danışınız.

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça önerilen başlangıç dozu günde bir kez bir PİO-MET 30/1000 mg film kaplı tablettir. Doktorunuz gerekli gördüğü takdirde dozunuzudeğiştirebilir. Doktorunuza danışmadan dozunuzu değiştirmeyiniz.

Eğer şeker hastalığına bağlı bir diyet uyguluyorsanız PİO-MET kullandığınız sürede de diyetinizi uygulamaya devam etmelisiniz.

Belirli aralıklarla kilonuzun ölçülmesi gerekmektedir. Kilonuzda bir artış olduğu takdirde doktorunuzu bilgilendiriniz.

Doktorunuz sizden, PİO-MET ile tedaviniz sırasında karaciğerinizin normal çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için düzenli olarak kan testi yaptırmanızı İsteyecektir.

Uygulama yolu ve metodu

PİO-MET film kaplı tablet sadece ağızdan kullanım içindir.

PİO-MET film kaplı tableti yeterli miktarda sıvı ile alınız (örneğin bir bardak su ile). PİO-MET’i yemekle birlikte veya yemeklerden hemen sonra alınız. PİO-MET’İn yemeklerlebirlikte veya yemeklerden hemen sonra alınması mide-bağırsak rahatsızlıkların riskiniazaltabilir.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı:

65 yaş üzeri hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Doktorunuz diyabet tedavinizde PİO-MET ve insülinin birlikte kullanımını önerdiyse, tedavinize en düşük dozda başlayacak ve dozunuzudaha sonra yavaş yavaş artıracaktır. PİO-MET’i nasıl kullanmanız gerektiği konusundadoktorunuzun size verdiği talimatlara uyunuz.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği/karaciğer yetmezliği:

Şiddetli böbrek yetmezliği ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda PİO-MET kullanılmamalıdır.

Eğer PİO-MET’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla PIO-MET kullanırsanız

Kazaen çok fazla tablet aldıysanız veya bir başkası ya da bir çocuk sizin ilacınızı kullandıysa, doktorunuza veya eczacınızla hemen konuşunuz. Kan şekeriniz normal değerin altınadüşebilir, şeker alarak yükseltebilirsiniz. Yanınızda şekerlemeler, bisküviler ve şekerli meyvesuyu bulundurmanız önerilir.

PİO-MET’ten kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

PIO-MET'i kullanmayı unuttuysanız

PİO-MET’i reçetelendİği gibi günlük alınız. İlacınızı almayı unutursanız, unuttuğunuz dozu atlayarak bir sonraki dozunuzu normal zamanında alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

PİO-MET ile tedavi sonlandırıldığmdaki oluşabilecek etkiler:

PİO-MET her gün düzenli olarak alınız. Eğer PİO-MET kullanmayı sonlandırırsanız, kan şekeriniz yükselebilir. Doktorunuza danışmadan PİO-MET kullanımını sonlandırmayınız.

Eğer PİO-MET kullanımı konusunda' herhangi bir sorun İle karşılaşırsanız doktorunuza veya eczacınıza danışınız,