PILOSED % 2 5 ml göz damlası Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pilosed uyarılar, Pilosed zararları, Pilosed önlemler, Pilosed riskler, Pilosed yan etkisi, Pilosed alerji, Pilosed alkol, Pilosed hamileler, Pilosed emzirme, Pilosed araç kullanımı, Pilosed fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• PİLOSED % 2 lokal olarak kullanılır, enjekte edilmez.

• Astımlılarda kullanırken dikkatli olunmalıdır.

• Özellikle kataraktı olan yaşlılarda pilokarpinin oluşturduğu miyozis nedeniyle karanlığa adaptasyonda güçlük görülebilir

• Komeal abrazyonu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Basit kronik glokom tedavisinde normal dozlar kullanıldığında nadiren sistemik reaksiyonlar görülür. Akut kapalı açılı glokomda ise sistemik reaksiyon gelişme olasılığı yüksek dozlar kullanıldığında göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle akut kalp yetmezliği, kısa süre önce geçirilmiş miyokart infarktüsü, belirgin vagotoni, spastik gastrointestinal durumlar, ciddi bradikardi, hipotansiyon, hipertiroidi, epilepsi, bronşiyal astım, peptik ülser, hipertansiyon, idrar yolu obstrüksiyonu ve belirgin vazomotor instabilitesi veya Parkinson hastalığı olanlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Tüm miyotiklerde olduğu gibi, bilinen duyarlılığı olan ve daha önceden retinal problemi olduğu bilinenlerde retina dekolmanı nadiren bildirilmiştir. Bu yüzden hastalara tedaviye başlamadan önce fundus muayenesi yapılmalıdır.

Uzun dönem pilokarpin tedavisi alan kronik glokom hastalan düzenli olarak göz içi basıncı ve görme alanı açısından değerlendirilmelidir.

Arzu edilmeyen sistemik emilim, uygulama sırasında iç kantustaki lakrimal keseye baskı uygulanması ile azaltılabilir. (Bu uygulama ile damlanın nazolakrimal kanal aracılığı ile geniş emilim alanlan olan nazal ve faringeal mukozaya geçişi engellenir. Bu uygulama özellikle çocuklarda tavsiye edilir.)

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Karanlığa uyum güçlüğüne, akomodasyon spazmına neden olabilir. Bu nedenlerle tedavi almakta olan hastalar gece araç ve makine kullanmamalı ve az ışıklı ortamlarda tehlike yaratabilecek davranışlardan kaçınmalıdır.