VOLIBRIS 10 mg 30 film kaplı tablet Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alores gebelik kategorisi X'dir. Alores hamilelik kategorisi, Alores gebelik kategorisi, Alores emzirme, Alores anne sütüne geçer mi, Alores laktasyon, Alores hamilelerde kullanımı, Alores ve bebek, Alores kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Alores; hapşırık, burunda kaşıntı ve akıntı, derideki kabartı ve kızarıklık, burun tıkanıklığı, gözlerde yaşarma kızarıklık ve kaşınma damakta kaşınma ve öksürük gibi rahatsızlıkların giderilmesinde etkilidir. Alores Şurup'un etken maddesi Desloratadin'dir.

İlaç Sınıfı

Desloratadin > Sistemik Antihistaminikler > Sistemik Antihistaminik İlaçlar > Diğer Sistemik Antihistaminikler > Desloratadin

ATC Kodu

R06AX27

Etkin Madde

Desloratadin 2.5 mg/5 ml

Barkodu

8699522091263

Geri Ödeme Kodu

A14091

Satış Fiyatı

9.03 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

36

Alternatif İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Pulmoner Hipertansiyon

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

VOLIBRIS tedavisi tedavi öncesi gebelik testi negatif değilse ve güvenilir doğum kontrol yöntemleri kullanılmıyorsa doğurganlık çağındaki kadınlarda başlanmamalıdır. VOLIBRIS ile tedavi sırasında ayda bir gebelik testi yapılması önerilmektedir.

VOLIBRIS kullanan kadınlar fetal hasar riski konusunda uyarılmalı ve gebe kaldıkları takdirde alternatif tedavi başlanmalıdır (Bkz. bölüm 4.3, 4.4 ve 5.3).

Gebelik dönemi

VOLIBRIS gebelikte kontrendikedir (Bkz. bölüm 4.3). Hayvanlarda yapılan çalışmalar ambrisentanın teratojenik olduğunu göstermiştir. İnsanlarda deneyim mevcut değildir.

Laktasyon dönemi

Ambrisentanın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Hayvanlarda ambrisentanın anne sütüne geçişi incelenmemiştir. Bu nedenle laktasyon sırasında VOLIBRIS kullanımı kontrendikedir (Bkz. bölüm 4.3).

Üreme yeteneği/Fertilite