VECTAVIR % 1 krem { Novartis } Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ecopirin gebelik kategorisi C'dir. Ecopirin hamilelik kategorisi, Ecopirin gebelik kategorisi, Ecopirin emzirme, Ecopirin anne sütüne geçer mi, Ecopirin laktasyon, Ecopirin hamilelerde kullanımı, Ecopirin ve bebek, Ecopirin kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ecopirin 300 mg 30 Tablet; kalp krizi, felç, göğüs ağrısı, anjin, mutedil (hafif) ağrılar, ateş ve iltihap gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Asetilsalisilik Asit > Antitrombotikler > Antitrombotik İlaçlar > Platelet Agregasyon İnhibitörleri > Asetilsalisilik Asit

ATC Kodu

B01AC06

Etkin Madde

Asetilsalisilik Asit 300 mg

Barkodu

8699514040033

Geri Ödeme Kodu

A12560

Satış Fiyatı

20.96 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

92

Alternatif İlaç Sayısı

18

Sağlık Konuları

Pıhtılaşma Önleyiciler

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKERW

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABD

Eşd. ilaç grubu

E084B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

VECTAVIR KREM’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvan çalışmalarında intravenöz yoldan uygulanan pensiklovir (klinik kullanımda topikal yol için önerilen dozların 1200 katı dozlarda) ile herhangi bir embriyotoksik veya teratojenik etki veya erkek ve dişi fertilitesi ve genel üreme performansı üzerinde (klinik kullanımda topikal yol için önerilen dozların 1600 katı dozlarda) herhangi bir etki gözlenmemiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

VECTAVIR KREM’in topikal uygulamasının ardından pensiklovirin sistemik absorpsiyonunun minimum olduğu gösterildiğinden hamile ve/veya emziren kadınlarda kullanıldığında kremin advers etkileriyle ilgili herhangi bir endişeye neden olması olası değildir (bkz; bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Gebelik dönemi

Pensiklovirin gebelikte kullanım güvenliliği gösterilmediğinden, VECTAVIR gebelikte ancak doktorun tavsiyesi üzerine ve hastaya sağlayacağı faydanın tedaviye bağlı potansiyel risklerden daha üstün olduğunda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Pensiklovirin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Sıçanlarda yapılan çalışmalar, famsiklovir (pensiklovirin oral formu, in vivo pensiklovire dönüşür) oral yolla verildiğinde, pensiklovirin emziren dişilerin sütü ile atıldığını göstermiştir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da VECTAVIR tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve VECTAVIR tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği (Fertilite)