PHOS-NO 1000 mg 180 tablet Uyarılar

Gen İlaç Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Phos-No uyarılar, Phos-No zararları, Phos-No önlemler, Phos-No riskler, Phos-No yan etkisi, Phos-No alerji, Phos-No alkol, Phos-No hamileler, Phos-No emzirme, Phos-No araç kullanımı, Phos-No fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Böbrek yetmezliği olan hastalarda fosfat bağlayıcıların kullanılması ile ilgili diyet tavsiyelerine ve hastaya uygun diyaliz yöntemlerine uyularak yapılmalıdır.

Diyaliz ile alman veya atılan fosfat miktarına ve serum kalsiyumu üzerinde süregelen etkisine bağlı olarak dozun ayarlanması gerekebilir. Örneğin her hafta olmak üzere ilacın etkinliğini saptamak ve hiperkalsemiyi önlemek için hem serum fosfat hem de kalsiyum seviyelerinin düzenli olarak izlenmesi gerekir.

Eğer hiperkalsemi meydana gelirse, hiperkalseminin derecesine bağlı olarak doz azaltılmalı veya geçici olarak tedavi durdurulmalıdır. Özellikle vitamin D preperatları ile aynı anda tedavi yapılması halinde hiperkalsemi riskinin dikkate alınması gerekir.

Hastalar hiperkalsemi semptomları konusunda uyarılmalıdır.

Klinik çalışmalarda PHOS-NO’nun uzun vadeli toksisitesi değerlendirilmemiştir.

Özellikle kalsiyum tuzları ile uzun vadeli fosfat tedavisi sırasında doku kalsifıkasyonu hakkında bildirimler yapılmıştır. Kalsifikasyon riskinin PHOS-NO ile diğer kalsiyum tuzlarından daha fazla olup olmadığı bilinmemektedir.

Hastaların kalsiyum yüküne daha fazla ilave yapılmasından kaçınmak için içinde kalsiyum karbonat veya diğer kalsiyum tuzları bulunan reçetesiz aııtiasit ilaçları almadan önce doktora başvurmaları tavsiye edilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

PHOS-NO’ nun araç ya da makine kullanma yeteneğini etkilediğine dair bir gözlem yapılmamıştır.