PF DEKSTRAN 40 IZOTONIK Sodyum Klorür çöz. 1000 ml setli cam Nedir

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dekstran nedir, Dekstran ne için kullanılır, Dekstran ne ilacı, Dekstran neye yarar, Dekstran ne işe yarar, Dekstran neye iyi gelir, Dekstran kullananlar, Dekstran kullanımı, Dekstran uygulama, Dekstran etkileri, Dekstran faydaları bilgilerini içerir.

2.PF DEKSTRAN nedir ve ne için kullanılır?

• PF DEKSTRAN 40 damar içi yoldan uygulanan berrak, renksiz bir çözeltidir.

• PF DEKSTRAN 40, 500 ve 1000 mililitre hacminde cam şişelerde sunulmuştur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

• PF DEKSTRAN 40 aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılır:

- Şok, yanık, kandaki yağ parçacıklarının kılcal damarları tıkaması (yağ embolisi), pankreas iltihabı (pankreatit), karın içi zarların iltihabı (peritonit) ve bağırsak hareketlerinin durması (paralitik ileus) gibi vücuttaki kılcal damarlardaki dolaşımın yavaşladığı durumlar.

- Gangren tehdidi, bacak ülserleri, Raynaud hastalığı (daha çok kadınlarda görülen bir tür damar hastalığı) ve beyin damarlarının kanamasız hastalıkları gibi atar damar ve toplar damarlardaki dolaşım bozuklukları ile ameliyat ve travma (herhangi bir darbe) sonrası damar içi pıhtı oluşmasını (tromboembolik olaylar) önlemek amacıyla.

- Damar cerrahisi ve plastik cerrahide vücudunuzun çevresel damarlarındaki dolaşımı düzeltmek ve aşılanmış parçanın (greft) damarlarında pıhtı (tromboz) oluşma riskini azaltmak amacı ile.

- Açık kalp ameliyatlarında (kalp - akciğer cihazında kullanılan sıvıya ek olarak).