TARGOCID 400 mg 1 flakon Yan Etkileri

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Targocid yan etkileri, Targocid etkileri, Targocid zararları, Targocid belirtileri, Targocid uyarılar, Targocid önlemler, Targocid kilo aldırırmı, Targocid zayıflatırmı, Targocid zehirlenmesi, Targocid cinsellik, Targocid sorunlar, Targocid uykusuzluk, Targocid bağımlılık, Targocid bırakma bilgilerini içerir.

4. İçindeki toz tamamen çözününceye kadar flakonu iki elinizin arasında hafifçe döndürünüz; köpük oluşumunu engellemek için dikkatli davranınız. TÜM TOZUN, HATTA KAPAK LASTİĞİNİN ÇEVRESİNDE OLANLARIN DAHİ TAMAMEN ÇÖZÜNDÜĞÜNDEN EMİN OLUNMALIDIR.

Bu solüsyonu sallamak, beklenen hacmin alınmasını güçleştirecek biçimde köpük oluşumuna yol açacaktır. Bununla birlikte, TARGOCİD tam olarak çözünmüşse, köpük solüsyonun konsantrasyonunu değiştirmez ve 1.5 ml için 100 mg'lık ya da 3 ml için 200 mg (200 mg’lık flakon) veya 3 ml için 400 mg'lık (400 mg’lık flakon) konsantrasyon elde edilir. Eğer solüsyonda köpük oluşursa, 15 dakika beklemek gereklidir.

Targocid® genellikle iyi tolere edilmektedir. Yan etkiler nedeniyle tedavinin kesilmesi nadirdir ve ortaya çıkan yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Ciddi yan etki nadiren ortaya çıkmaktadır. Bildirilen advers reaksiyonlar aşağıda belirtilmiştir. Lokal reaksiyon: eritem, lokal ağrı, tromboflebit, i.m. uygulama ile enjeksiyon yerinde abse. Aşırı duyarlık: deri döküntüsü, kaşıntı, ateş, titreme, bronkospazm, anafilaktik reaksiyonlar, anafilaktik şok, ürtiker, anjiyoödem, nadir olarak da eksfoliyatif dermatit, toksik epidermal nekroliz ve Stevens-Johnson sendromu dahil olmak üzere eritema multiforme. Gastrointestinal: bulantı, kusma, diyare. Kan: nadir vakalarda geri dönüşümlü agranülositoz, lökopeni, nötropeni, trombositopeni, eozinofili. Karaciğer fonksiyonları: artmış serum transaminazları ve/veya alkalen fosfataz. Böbrek fonksiyonları: serum kreatinininde geçici yükselmeler, böbrek yetersizliği. Merkezi sinir sistemi: sersemlik, başağrısı ve intraventriküler uygulama ile nöbetler. İşitme/denge: işitme kaybı, tinnitus ve vestibüler bozukluk. Diğer: süperenfeksiyon (duyarlı olmayan mikroorganizmaların aşırı üremesi).