HYPERHEP-B 5 ml flakon Gebelik

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Arava gebelik kategorisi C'dir. Arava hamilelik kategorisi, Arava gebelik kategorisi, Arava emzirme, Arava anne sütüne geçer mi, Arava laktasyon, Arava hamilelerde kullanımı, Arava ve bebek, Arava kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Arava, yetişkin hastaların tedavisinde "hastalığı modifiye edici antiromatizmal ilaç" (DMARD) olarak aşağıdaki rahatsızlıklarda etkilidir. • Sülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif romatoid artrit ve yine sulfosalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif psöriyatik artrit tedavisinde etkilidir. Hepatotoksik ya da hematotoksik DMARD'larla (örn. metotreksat) yapılan yakın tarihli veya eş zamanlı tedaviler ciddi yan etki riskinde artısla sonuçlanabilir; bu nedenle Arava tedavisine baslanırken yarar/risk oranı göz önüne alınarak dikkatle değerlendirilmelidir. Bunun yanı sıra, Arava'dan diğer bir DMARD'a geçerken ilacın organizmadan arınma (wash-out) prosedürünün izlenmemesi, bu değişiklikten uzun bir süre sonra dahi ciddi yan etki riskini arttırabilir.

İlaç Sınıfı

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > İmmünsupresif Ajanlar > İmmünsupresif Ajanlar > Selektif Immünosüpresanlar > Leflunomid

ATC Kodu

L04AA13

Etkin Madde

Leflunomid 20 mg

Barkodu

8699769980184

Geri Ödeme Kodu

A01153

Satış Fiyatı

57.17 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Mor Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

26

Alternatif İlaç Sayısı

27

Sağlık Konuları

Hepatit B Tedavisi

SGK Kodu

SGKF5W

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FPD

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

HYPERHEP B’nin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. HYPERHEP B’nin doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda üreme kapasitesini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir. Hasta hamile kaldığında veya hamilelik karan aldığında doktorunu bilgilendirmesi gerektiği hususunda bilgilendirilmelidir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, embriyonal-fetal gelişim, doğum-doğum sonrası gelişim ve etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Hastanın ilaçtan elde edeceği yarar / zarar oranına göre uygulanmalıdır. HYPERHEP B gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

İmmünglobulinler anne sütüne geçer ve yeni doğana koruyucu antikorların transferini etkileyebilir. Bu nedenle, emziren kişilere insan immünglobulini verilirken dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

HYPERHEP B’nin üreme yeteneği ve fertilite üzerindeki etkisi bilinmemektedir.