PF %5 DEKSTROZ %0.2 NACL sol. 1000 ml setli cam Nedir

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dekstroz nedir, Dekstroz ne için kullanılır, Dekstroz ne ilacı, Dekstroz neye yarar, Dekstroz ne işe yarar, Dekstroz neye iyi gelir, Dekstroz kullananlar, Dekstroz kullanımı, Dekstroz uygulama, Dekstroz etkileri, Dekstroz faydaları bilgilerini içerir.

2.PF nedir ve ne için kullanılır?

PF % 5 DEKSTROZ %0,2 SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU vücut için yaşamsal önemi olan sodyum, klorür iyonları ile glukoz içeren damar içi yoldan kullanılan steril bir çözeltidir.

PF % 5 DEKSTROZ %0,2 SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU, 500 ve 1000 mililitre cam şişelerde sunulmuştur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü de karşılar.

Vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır. Özellikle ameliyat öncesi ve sonrası bakımında, böbrek fonksiyonlarını başlatabilecek bir ilaç olarak tercih edilir.

PF % 5 DEKSTROZ %0,2 SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.