PENTOX SR 400 mg 20 kapsül Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pentox dozu, Pentox dozaj, Pentox doz aşımı, Pentox uygulama, Pentox kullanım şekli, Pentox kullanımı, Pentox kullanım süresi, Pentox açmı tokmu, Pentox nedir, Pentox ne için kullanılır, Pentox nasıl kullanılır, Pentox faydaları, Pentox etkileri, Pentox günde kaç kez, Pentox sabah mı akşam mı, Pentox fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Prensip olarak, dozaj dolaşım bozukluğunun tipine, ağırlığına ve hastanın ilacı tolere etme durumuna bağlıdır. Dozaj genellikle aşağıdaki şekildedir:

Hekimin başka önerisi olmadığı sürece, günde 2 veya 3 defa 1 kapsül PENTOX SR alınmalıdır.

Uygulama şekli:

Kapsüller yemekle beraber veya hemen yemeklerden sonra, çiğnenmeden biraz sıvı (yaklaşık 1/2 bardak) yardımı ile yutulur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi <30 ml/dak.) dozu yaklaşık %30-50 oranında azaltmak gerekebilir. Doz ayarlaması hastanın ilacı tolere etme gücüne bağlıolarak değişir.

Karaciğer yetmezliği:

Ağır karaciğer fonksiyon bozukluğu olanlarda, kişisel toleransa bağlı olarak doz azaltılması gereklidir.

Pediyatrik popülasyon:

PENTOX SR ’ ın çocuklarda kullanımına ait deneyim yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastaların doz ayarlamasında dikkatli olunmalıdır. Genellikle tedaviye düşük doz ile başlanıp; karaciğer, böbrek ve kardiyak fonksiyonların azalmasındaki sıklığın büyüklüğüne veberaberindeki başka bir hastalığın veya kullanılan ilaçların varlığına göre ayarlanmalıdır.Aktif metabolit büyük çoğunlukta böbrek yolu ile atılır ve böbrek fonksiyon yetersizliği olanhastalarda ilaca olan toksik reaksiyon riski artabilir. Yaşlı hastaların böbrek fonksiyonlarındaazalma olabileceğinden, dikkatli şekilde doz ayarlaması yapılmalıdır, ayrıca renalfonksiyonların takibi faydalı olabilir.

Diğer:

Tansiyonu düşük veya dolaşım sistemleri labil olan hastalarda, kan basıncını düşüren özel riskler taşıyan hastalarda (örn. ağır koroner kalp hastalığı olanlar veya beyine kan sağlayandamarlarda tıkanıklık olan kişiler) tedaviye düşük doz ile başlanmalı, daha sonra doz yavaşyavaş artırılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirtiler:

Akut pentoksifilin doz aşımının ilk semptomları bulantı, baş dönmesi, taşikardi ya da kan basıncında düşme olabilir. Bunun yanı sıra, ateş, ajitasyon, flush, bilinç kaybı, refleks kaybı,tonik-klonik konvülziyonlar ve - gastrointestinal kanamanın bir belirtisi olarak - kahvetelvesi kıvamında kusma gibi belirtiler olabilir.

Tedavi:

Spesifik bir antidot bilinmemektedir. Eğer doz aşımı henüz meydana gelmişse, toksinin primer eliminasyonu (örn. gastrik lavaj) ya da absorbsiyonunun geciktirilmesi (örn. aktifkömür) yoluyla daha fazla sistemik absorbsiyonu önlemek üzere girişimlerde bulunulabilir.