PENTAGLOBIN 50 ml 1 flakon Etkileşimi

Kansuk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pentaglobin etkileşimi, Pentaglobin etken madde, Pentaglobin yardımcı maddeler, Pentaglobin alkol, Pentaglobin etkileşim, Pentaglobin kullananlar, Pentaglobin dozu, Pentaglobin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Aynı anda gerçekleştirilecek uygulamanın ardından advers reaksiyon oluşma riski bulunduğundan, PENTAGLOBİN bebeklere kalsiyum glikonatla birlikte uygulanmamalıdır.

Zayıflatılmış canlı asılar

Viral hastalıklar için uygulanan kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği gibi zayıflatılmış canlı aşıların etkisi, immünoglobülin uygulamasından sonra en az 6 hafta ila 3 ay süresince azalabilir. Bu ürünün uygulanmasından sonra, zayıflatılmış canlı aşıların uygulanması için 3 ay beklenmelidir. Kızamık söz konusu olduğunda, bu durum 1 yıl kadar sürebilir. Bundan dolayı, kızamık aşısı olan hastalar antikor durumunu kontrol ettirmelidir.

Seroloiik testlerle etkileşim

İmmünoglobülin uygulamasından sonra, hastanın kanındaki pasif olarak uygulanmış antikorların geçici olarak yükselmesi, serolojik testlerden yanlış pozitif sonuçların elde edilmesine neden olabilir.