ESMOBLOC 10 mg / ml IV inf. için çözelti (250 ml setsiz) Gebelik

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Rosufix gebelik kategorisi C'dir. Rosufix hamilelik kategorisi, Rosufix gebelik kategorisi, Rosufix emzirme, Rosufix anne sütüne geçer mi, Rosufix laktasyon, Rosufix hamilelerde kullanımı, Rosufix ve bebek, Rosufix kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Rosufix 40 mg; statinler olarak adlandırılan bir ilaç grubunda yer alır. En yaygını kolesterol olan, lipid olarak adlandırılan, kandaki yağlı maddelerin seviyelerinin düzenlenmesinde kullanılır. Kanda farklı tiplerde kolesterol bulunur (kötü kolesterol (LDL-C) ve iyi kolesterol (HDL-C)). Rosufix, "kötü" kolesterolü düşürür, "iyi" kolesterolü yükseltir. Kolesterol seviyeniz yüksek olduğu için reçete edilmiştir. Bunun anlamı, kalp krizi geçirme veya inme riski altındasınız.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Lipid Metabolizması İlaçları > Yağ Metabolizması İlaçları > HMG CoA Redüktaz İnhibitörleri > Rosuvastatin

ATC Kodu

C10AA07

Etkin Madde

Rosuvastatin 40 mg

Barkodu

8699606524861

Satış Fiyatı

6.62 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

43

Alternatif İlaç Sayısı

95

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon , Kalp Ritim Bozuklukları

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C / D (2. ve 3. trimester)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince etkili doğum kontrolü uygulamak zorundadırlar.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. Hayvanlarüzerinde ESMOBLOC’la yapılan çalışmalarda üreme toksisitesi görülmüştür (bkz. Kısım5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Esmolol hidroklorür gebelik döneminde önerilmez.

Farmakolojik etkileri nedeniyle gebeliğin geç döneminde fetus ve yenidoğan üzerindeki yan etkileri (özellikle hipoglisemi, hipotansiyon ve bradikardi) dikkate alınmalıdır.

Gebelikte ESMOBLOC tedavisi gerekli olursa, ancak potansiyel yararı, fetus üzerindeki toksisiteden fazla ise kullanılmalıdır ve uteroplasental kan akımı ve fötal büyümeizlenmelidir. Yenidoğan bebeğin yakından izlenmesi gerekir.

Laktasyon dönemi

Esmolol hidroklorür emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Emziren kadınlarda esmolol hidroklorürün anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Yenidoğan bebeklere/bebeklere potansiyel bir risk gözardı edilemez.

Üreme yeteneği / fertilite

Esmololün insanlarda üreme yeteneği / fertilite üzerindeki etkisini araştıran bir çalışma bulunmamaktadır.