PEGASYS 180 mcg 4 hazır şırınga Endikasyonları

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pegasys endikasyonları, Pegasys tedavisi, Pegasys ne işe yarar, Pegasys neye yarar, Pegasys ne için kullanılır, Pegasys nedir, Pegasys faydaları, Pegasys ne ilacı, Pegasys ne zaman kullanılır, Pegasys kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Kronik Hepatit B:

PEGASYS, kompanse karaciğer hastalığı, viral çoğalma ve karaciğer inflamasyonu bulgularının eşlik ettiği, siroz bulunmayan veya kompanse evrede sirozun eşlik ettiği hem HBeAg-pozitif hem de HBeAg-negatif kronik hepatit B tedavisi için endikedir (bkz. bölüm 4.4).

Kronik Hepatit C:

-PEGASYS serum HCV-RNA’sı pozitif olan yetişkin hastalarda, kompanse sirozu olan ve/veya HIV ile de enfekte olmuş hastalar dahil, kronik hepatit C’nin tedavisi için endikedir (bkz. bölüm 4.4). PEGASYS ve ribavirin kombinasyonu, naif hastalarda ve tek başına veya ribavirin ile kombinasyon halinde interferon alfa (polietilen glikollü veya polietilen glikolsüz) ile önceki tedavisi başarısız olmuş hastalarda endikedir.

-Kronik hepatit C’si olan hastalarda PEGASYS’in en uygun kullanım şekli ribavirin ile kombine kullanımıdır. Bu kombinasyon önceden tedavi edilmemiş hastalarla birlikte önceden interferon alfa tedavisine cevap vermiş ve ardından tedaviye son verildikten sonra nüks görülmüş hastalarda da endikedir.