LIEVO 500 mg/100 ml IV perfüzyonluk çözelti içeren flakon Gebelik

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pamidem gebelik kategorisi C'dir. Pamidem hamilelik kategorisi, Pamidem gebelik kategorisi, Pamidem emzirme, Pamidem anne sütüne geçer mi, Pamidem laktasyon, Pamidem hamilelerde kullanımı, Pamidem ve bebek, Pamidem kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Pamidem 90 mg; - Tümöre bağlı olarak kanda anormal derecede yüksek düzeyde kalsiyum bulunması (hiperkalsemi), - Meme kanserinin bulunduğu yerden vücudun başka bölgelerine sıçrayarak kemik erimesine yol açtığı durumlar, - Kemiğin Paget hastalığı (Kemiklerde şekil bozukluklarına neden olan, temelde kemik yapım ve yıkımı arasındaki dengenin bozulması ile karakterize, oldukça fazla görülen yaygın iskelet hastalığı; çoğu zaman ailesel niteliktedir ve 50 yaşın üzerindeki hastalarda görülür), - Multipl miyelom (Multipl miyelom bir kemik iligi kanseridir. Bu kanser türünde, plazma hücreleri denen bir beyaz kan hücresi türünün aşırı hızda çoğalması sonucunda hepsi anormal olan ve birbirine benzemeyen birçok hücre meydana gelir ve bu hücreler birden fazla kemikte tümör oluşturur. Erkeklerde, kadınlara göre daha sık görülür. Kansızlık, kanama, tekrarlayan enfeksiyonlar ve güçsüzlük başlıca belirtileridir) hastalığında görülen, kemik erimesine yol açan kemik yaraları tedavilerinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Pamidronat Disodyum > Kemik > Kemik İlaçları > Bisfosfonatlar > Pamidronat Disodyum

ATC Kodu

M05BA03

Etkin Madde

Pamidronat Disodyum 90 mg

Barkodu

8699293692522

Geri Ödeme Kodu

A14111

Satış Fiyatı

414.79 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

6

Alternatif İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Antibiyotik

SGK Kodu

SGKFB3

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

FQC

Eşd. ilaç grubu

E257B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Levofloksasininin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve/veya embriyonal/fetal gelişim ve/veya/doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir, (bkz. bölüm 4.3. ve 5.3.). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. İnsanlarla ilgili verilerin yeterli olmaması ve florokinolonlarla yapılan deneysel çalışmalarda büyüyen organizmalarda ağırlık taşıyan kıkırdağa zarar verme riskinin gösterilmesi nedeniyle, LİEVO perfüzyonluk çözelti gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Levofloksasinin insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur.

Levofloksasinin süt ile atılmasına yönelik fızikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/ toksikolojik veriler nedeniyle emzirilen çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. Florokinolonlarla yapılan deneysel çalışmalarda büyüyen organizmalarda ağırlık taşıyan kıkırdağa zarar verme riskinin gösterilmesi nedeniyle, LIEVO perfüzyonluk çözelti emzirme döneminde kullanılmamalıdır (bkz. bölüm 4.3. ve 5.3.).

Üreme yeteneği/Fertilite