PEDIFEN COLD & FLU 100 ml şurup Dozu

Atabay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pedifen Cold dozu, Pedifen Cold dozaj, Pedifen Cold doz aşımı, Pedifen Cold uygulama, Pedifen Cold kullanım şekli, Pedifen Cold kullanımı, Pedifen Cold kullanım süresi, Pedifen Cold açmı tokmu, Pedifen Cold nedir, Pedifen Cold ne için kullanılır, Pedifen Cold nasıl kullanılır, Pedifen Cold faydaları, Pedifen Cold etkileri, Pedifen Cold günde kaç kez, Pedifen Cold sabah mı akşam mı, Pedifen Cold fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Ateş tedavisi: Antipiretik etkisi yaklaşık 6-8 saat kadar devam eder. Daha yüksek dozların kullanılması bu süreyi uzatmaz. Doz miktarları aşağıdaki tabloya göre ayarlanmalıdır En fazla 5 gün kullanılmalıdır.

cez 1 - 2 ölçek kullanılır

12 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde günde 3-4 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer ve böbrek fonksiyonu bozuk olan kişilerde kullanılmamalıdır.
Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

80-100 mg/kg üzerindeki dozlarda semptomların ortaya çıkma riski vardır. 200

mg/kg’ın

üzerindeki dozlarda kişiden kişiye oldukça değişken olsa da ciddi semptom riski vardır. 15 aylık bir çocukta 560 mg/kg’lık bir doz ciddi intoksikasyona yol açmıştır. 6 yaşında bir çocukta 3,2 gram hafif- orta derece intoksikasyona yol açmıştır. 1,5 yaşında bir çocjukta 2,8-4 gram ve 6 yaşında bir çocukta 6 gram ciddi intoksikasyona, bir erişkinde 8 gram crta derece intoksikasyona ve bir erişkinde 20 gramdan fazla bir doz çok ciddi intoksikasyona yol açmıştır. 16 yaşındaki bir gençte uygulanan 8 gram böbreği etkilemiştir ve bir gence alkolle birlikte verilen 12 gram akut tübüler nekroz ile sonuçlanmıştır.

Semptomlar

Ön planda görülen semptomlar bulantı, karın ağrıları ve kusma (kanlı olabilir) gibi gastrointestinal sistem semptomları ve baş ağrısı, kulak çınlaması, konfizyon ve nistagmustur. Yüksek dozlarda bilinç kaybı, konvulsiyonlar (esasen çocuklarda). Bradikardi, kan basıncında düşüş. Metabolik asidoz, hipematremi, böbrek etkileri, hematüri. Olası karaciğer etkileri. Hipotermi ve erişkin respiratuar distres sendromu nadir olarak bildirilmiştir.

Tedavi

Gerekli ise mide yıkanır, karbon verilir. Gastrointestinal problemler varsa antiasidkr verilir. Hipotansiyon varsa, intravenöz sıvı ve gerekirse inotropik destek. Yeterli diürezi sağlayınız. Asit-baz ve elektrolit bozukluklarını düzeltiniz. Sık veya uzayan konvülsiyonlar ntravenöz diazepam ile tedavi edilmelidir. Diğer semptomatik tedavileri uygulayınız.

Psödoefedrin hidroklorür Toksisitesi

Semptomlar

Akut aşın dozajında, önerilen dozlannda görülen yan etkilere ilaveten titreme, konvülsiyonlar, irritabilite, aşın huzursuzluk, palpitasyonlar. hipertansiyon görülebilir.

Tedavi

Solunum destekleyici ve koruyucu ve konvülsiyonlan kontrol edici önlemler alınmalıdır. Endike olduğu taktirde gastrik lavaj uygulanmalıdır. Mesane kateterizasyonu gerekebilir. İstenirse, psödoefedrin atılımının hızlandınlması için asit diürezi yapılabilir. Ancak bu prosedürün sağlayacağı terapötik yarar açık değildir. Aşın dozajda diyalizin değeri bilinmemektedir; ancak 60 mg psödoefedrin +8 mg akrivastin içeren preparatın 4 saatlik hemodiyaliziyle toplam vücut psödoefedrin miktannın %20’si uzaklaştınlabilmiştir.

Klorfeniramin maleat Toksisitesi

Günlük dozun 3-5 katı oral yoldan alınırsa zehirlenmeye yol açar. Çocuklar, antihistaminik ilaçlann antikolineıjik toksik etkisine yetişkinlerden daha duyarlıdır. Belirti ve bulgul.tr arasında sedasyon, SSS’de paradoksal eksitasyon, toksik psikoz, konvülsiyonlar, apne, antikolineıjik etkiler, distonik reaksiyonlar, aritmi ve kardiyovasküler kollaps bulunmaktadır. Letal dozu 25-50 mg/kg arasındadır.

Gerekli ise temel ve ileri yaşam desteği verilmelidir. Nabızsız ventrikül fıbrilasybnu varsa deflbrilasyon uygulanır. Antikolineıjik etki nedeniyle zehirlenme belirti ve bulgulan gecikebileceğinden, bulgusu olmayan hastalar en az 6-8 saat izlenmelidir. Hipotansiyon ve aritmiler agresif şekilde tedavi edilmelidir. Ortaya çıkabilecek koma, konvülsiyon. hipertermi ve ventrikül taşikardisi durumlan için izlem süresince hazırlıklı olunmalıdır.