PAROL HOT 12 poşet granül Gebelik

Atabay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Parol Hot gebelik kategorisi C'dir. Parol Hot hamilelik kategorisi, Parol Hot gebelik kategorisi, Parol Hot emzirme, Parol Hot anne sütüne geçer mi, Parol Hot laktasyon, Parol Hot hamilelerde kullanımı, Parol Hot ve bebek, Parol Hot kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

PAROL HOT, parasetamol, klorfeniramin ve psödoefedrin'in yetişkin dozlarının yarısını içeren, çocukların kullanımına yönelik bir kombinasyondur. Bu nedenle, yetişkinlerin 2 katı doz alarak kullanabileceği söz konusu olabileceğinden aşağıdaki bilgiler verilmiştir.

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi C'dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

PAROL HOT için, gebelikte maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar; gebelik, embriyo-fetal gelişim, doğum ya da doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir.

PAROL HOT, gebelik döneminde yalnızca doktor tavsiyesi ile ve ilacın risk/fayda oranı göz önüne alınarak kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Emzirme döneminde hekim tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Psödoefedrin anne sütüne az miktarda geçer, fakat bunun emzirilen bebeklerdeki etki derecesi bilinmemektedir. Ağız yoluyla tek doz psödoefedrin verilen annenin sütüyle 24 saat içinde bunun % 0.5-0.7'sinin atılacağı tahmin edilmektedir. Klorfeniramin maleat anne sütüne önemli miktarda geçer; bu düzeyde ilacın bebek için zararlı etki oluşturduğu bilinmemekle beraber kullanılmaması önerilir. Klorfeniramin maleat ve diğer antihistaminikler laktasyonu inhibe edebilir.

PAROL HOT, eğer hekim ilacın emziren anneye sağlayacağı yararın, emzirilen bebek üzerindeki riskini haklı göstereceğine inanıyorsa dikkatle kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

PAROL HOT'in üreme yeteneği üzerindeki etkisi ile ilgili klinik çalışma bulunmamaktadır.