PARIET 20 mg 28 tablet Zararları

Janssen Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pariet zararları, Pariet önlemler, Pariet riskler, Pariet uyarılar, Pariet yan etkisi, Pariet istenmeyen etkiler, Pariet cinsel, Pariet etkileri, Pariet tedavi dozu, Pariet aç mı tok mu, Pariet hamilelik, Pariet emzirme, Pariet alkol, Pariet kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

PARIET tablet, klinik çalışmalarda genellikle iyi tolere edilmiştir. Gözlenen istenmeyen etkiler, nitelik olarak genellikle hafif/orta derecede ve geçici olmuştur. Klinik çalışmalarda en sık rastlanan advers etkiler baş ağrısı, diyare ve bulantı olmuştur. İzole olgular kavramından daha sık olarak bildirilen advers olaylar, aşağıda sistem organ sınıfı ve sıklık derecesine göre verilmektedir.

Aşağıdaki advers olaylar, klinik araştırmalarda ve pazarlama sonrası deneyim sırasında bildirilmiştir. Ancak üretici şirketin destekleyicisi olduğu klinik araştırmalarda bildirilen advers reaksiyonlar arasında yalnızca baş ağrısı, diyare, abdominal ağrı, asteni, flatulans, döküntü ve ağız kuruluğu PARIET tablet kullanımına bağlanmıştır. Sıklık dereceleri şu şekilde tanımlanmıştır; yaygın (> 1/100, <1/10), yaygın olmayan (> 1/1.000, <1/100), seyrek (> 1/10.000, <1/1.000) ve çok seyrek (< 1/10.000).

Renal ve üriner bozukluklar

Üriner sistem infeksiyonu

İnterstisyel

nefrit

Reprodüktif Sistem ve Meme Bozuklukları

Jinekomasti

Genel

bozukluklar ve uygulama yerine özgü tablolar

Asteni Grip benzeri sendrom

Göğüs ağrısı T itreme/ürperme Ateş

İncelemeler

Karaciğer

enzimlerinde

artış**

Kilo alma

* Eritem, büllöz reaksiyonlar ve akut sistemik alerjik reaksiyonlar, genellikle tedavinin kesilmesinden sonra ortadan kalkmıştır.