PARAFLEX 250 mg 20 komprime tablet Zararları

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Paraflex zararları, Paraflex önlemler, Paraflex riskler, Paraflex uyarılar, Paraflex yan etkisi, Paraflex istenmeyen etkiler, Paraflex cinsel, Paraflex etkileri, Paraflex tedavi dozu, Paraflex aç mı tok mu, Paraflex hamilelik, Paraflex emzirme, Paraflex alkol, Paraflex kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Aşağıdaki advers deneyimler, 500 mg klorzoksazon ile yapılan kontrollü, çoklu doz uygulanan bir klinik çalışma sonucunda bildirilmiştir. Toplamda, klorzoksazon alan 894 hastanın %26’smda ve plasebo alan 151 hastanın %1 Tinde en azından bir advers olay görülmüştür. Plasebo ile tedavi edilen grupla kıyaslandığında, klorzoksazon ile tedavi edilen grupta baş dönmesi ve sersemlik bildirilen hastaların oranı anlamlı şekilde daha yüksek bulunmuştur.

Aşağıdaki advers olaylar klorzoksazon alan hastaların > % Tinde (sıklık belirtilmiştir) veya %Tindeıı azında meydana gelmiştir. Ancak bu advers olaylar, hastaların çalışmadan çıkarılmasıyla sonuçlanmıştır; olası, veya muhtemel olarak veya kesinlikle klorzoksazonla ilişkili bulunmuştur.

Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10.000 ila < 1/1.000); çok seyrek (< 1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Pazarlama sonrası deneyim

Klorzoksazon içeren ürünler 30 yıldan uzun süredir pazarlanmaktadır. Klorzoksazon içeren ürünler 45 milyonun üzerinde hasta tarafından kullanılmış ve iyi tolere edilmiştir. Aşağıdaki ek advers olaylar ilacın pazara verilmesinden itibaren bildirilmiştir:

Merkezi sinir sistemi hastalıkları/bozuklukları: Hipotoni, sersemlik hissi, aşııı uyarılma.

Gastrointestinal hastalıklar/bozııkluklar: Gastrointestinal kanama, hepatotoksısite, kusma.

Cilt hastalıkları/bozuklukları/Hipersensitivite: Alerjik tipte cilt döküntüleri (kaşmtı/ürtiker), anaflaktik reaksiyonlar, anjiyonörotik ödem, ekimoz, peteşi.

Ürogenital hastalıklar/bozukluklar:
Klorzoksazonun fendik metabolitine bağlı olarak idrarın turuncu veya mor-kırmızı renk alması.