OXIS 9 mcg 60 doz turbuhaler Etkileşimi

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oxis etkileşimi, Oxis etken madde, Oxis yardımcı maddeler, Oxis alkol, Oxis etkileşim, Oxis kullananlar, Oxis dozu, Oxis kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

OXIS Turbuhaler ile özel bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Diğer p2-agonistler veya efedrin gibi diğer sempatomimetik ilaçlarla birlikte kullanıldığında OXIS Turbuhaler’in istenmeyen etkilerinde artış olabilir ve doz ayarlanması gerekebilir.

Ksantin türevleri, kortikosteroidler ve tiyazidler ve loop diüretikleri gibi diüretiklerle birlikte kullanıldığında, p2-agonistlerin olası hipokalemik etkisi artabilir. Digital glikozitleri kullanan hastalarda hipokalemi, aritmi eğilimini artırabilir.

QTc-aralığını uzattığı bilinen başka ilaçlarla birlikte kullanıldığında, formoteol ile farmakodinamik etkileşimlerin artabileceği ve ventriküler aritmilerin olası riskinin artabileceğine dair teorik bir risk mevcuttur. Bu tür ilaçların kapsamında bazı antihistaminikler (örn. terfenadin, astemizol, mizolastin), belli antiartimikler (örn. kinidin, disopiramid, prokainamid), eritromisin ve trisiklik antidepresanlar bulunur.

OXIS Turbuhaler tedavisi sırasında halojenli hidrokarbonlarla anestezi yapılan hastalarda aritmi riski artar.