OXAP PLUS 20/25 mg 28 tablet Nedir

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oxap Plus nedir, Oxap Plus ne için kullanılır, Oxap Plus ne ilacı, Oxap Plus neye yarar, Oxap Plus ne işe yarar, Oxap Plus neye iyi gelir, Oxap Plus kullananlar, Oxap Plus kullanımı, Oxap Plus uygulama, Oxap Plus etkileri, Oxap Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.OXAP PLUS nedir ve ne için kullanılır?

Bu ilaç kan basıncının düşürülmesine yardımcı olan iki farklı etkin madde (olmesartan medoksomil ve hidroklorotiyazid) içeren bir ilaçtır ve OXAP PLUS 28 ve 84 film tablet halinde kullanıma sunulmuştur.

OXAP PLUS, Pembe-Pembemsi, yuvarlak, film tablet şeklindedir.

Bu etkin maddelerden olmesartan medoksomil anjiyotensin-II reseptör antagonistleri isimli bir ilaç grubuna aittir. Bu ilaç kan damarlanm gevşeterek kan basıncını düşürür. Diğer etkin madde olan hidroklorotiyazid ise idrar söktürücü (diüretikler) isimli bir ilaç grubuna aittir. İdrara çıkma sıklığım artınr ve bu yolla kan basıncım düşürür. Bu iki farklı etkin maddenin birlikte verilmesi, kan basıncını bu etkin maddelerin her birinin tek başına yaptığından çok daha güçlü bir şekilde düşürür.

OXAP PLUS sebebi bilinmeyen yüksek kan basıncı (esansiyel hipertansiyon) tedavisi için doktorunuz tarafından gerekli görüldüğü takdirde kullanılır.

Bu ilaç 18 yaşından küçüklerde kesinlikle kullanılmamalıdır.