OXAP PLUS 20/25 mg 28 tablet Dozu

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oxap Plus dozu, Oxap Plus dozaj, Oxap Plus doz aşımı, Oxap Plus uygulama, Oxap Plus kullanım şekli, Oxap Plus kullanımı, Oxap Plus kullanım süresi, Oxap Plus açmı tokmu, Oxap Plus nedir, Oxap Plus ne için kullanılır, Oxap Plus nasıl kullanılır, Oxap Plus faydaları, Oxap Plus etkileri, Oxap Plus günde kaç kez, Oxap Plus sabah mı akşam mı, Oxap Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Yetişkinlerde

OXAP PLUS 20 mg /25 mg film tablet başlangıç tedavisi olarak kullanım için değildir. Tek

başına 20 mg olmesartan medoksomil ile yeterince kan basıncı kontrol altına alınamayan hastalarda kullanım içindir.

Klinik olarak uygun olduğunda, 20 mg olmesartan medoksomil ile monoterapiden sabit kombinasyona doğrudan geçiş düşünülebilir. Antihipertansif etki tedavinin başlamasından soma maksimum 8 haftada elde edilmiştir (Bkz. Bölüm 5.1). İçerisindeki her bir bileşenin doz titrasyonu tavsiye edilir.

OXAP PLUS 20 mg /25 mg film tablet, kan basıncı tek başına 20 mg olmesartan medoksomil ile oluşan optimum monoterapiyle yeterince kontrol altına alınamayan hastalara uygulanabilir.

OXAP PLUS 20 mg /25mg film tablet, kan basıncı 20 mg olmesartan medoksomil/12,5 mg hidroklorotiyazid ile yeterince kontrol altma alınamayan hastalara uygulanabilir.

20 mg olmesartan medoksomil ve 25 mg hidroklorotiyazid maksimum günlük doz kombinasyonu aşılmamalıdır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

OXAP PLUS 20 mg /25mg film tablet günde bir kez yemekle birlikte veya öğünler arasmda alınır.

Uygulama şekli:

Sadece oral kullanım içindir.

Film tablet, yemeklerle birlikte veya öğünler arasmda, bütün olarak yeterli miktarda su ile yutularak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

OXAP PLUS 20 mg /25 mg film tablet hafif ile orta derecede böbrek yetmezliği (kreatinin klirensi 30-60 ml/dk.) bulunan hastalarda kullanıldığında böbrek fonksiyonlarının periyodik olarak izlenmesi önerilir (Bkz. Bölüm 4.4). OXAP PLUS 20 mg /25mg film tablet, şiddetli böbrek yetmezliği bulunan hastalarda kontrendikedir (kreatinin klirensi < 30 ml/dk.) (Bkz. Bölüm 4.3).

OXAP PLUS, karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda Oxap Plus 20 mg/12,5 mg Film Tablet kullanımı tavsiye edilmez, çünkü günümüzde bu hasta grubunda olmesartan medoksomil deneyimleri sınırlıdır (Bkz. Kısım 4.4, 5.2).

Pediyatrik popülasyon:

OXAP PLUS 20 mg /25mg film tabletin çocuklar üzerindeki emniyeti ve etkinliği belirlenmediğinden çocuklarda ve 18 yaşından küçük gençlerde kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

OXAP PLUS 20 mg /25mg film tablet aşın dozunun tedavisinin etkileriyle ilgili spesifik bilgiler mevcut değildir. Hasta yakından izlenmeli ve tedavi belirtilere yönelik ve destekleyici olmalıdır. Tedavi yönetimi, yutmanın başladığı zamana ve belirtilerin şiddetine bağlıdır. Önerilen önlemler arasında kusturma ve/veya gastrik lavaj bulunur.

Aşın doz tedavisinde aktif kömür yararlı olabilir. Serum elektrolitleri ve kreatinin sık sık izlenmelidir. Hipotansiyon meydana gelirse, hasta sırt üstü yatınlmalı ve hemen tuz ve hacim takviyeleri yapılmalıdır.

En olası olmesartan aşın dozu belirtilerinin hipotansiyon ve taşikardi olması beklenir, fakat bradikardi de ortaya çıkabilir. Hidroklorotiyazidle aşın dozaj, aşın diürezden kaynaklanan elektrolit azalmasıyla (hipokalemi, hipokloremi) ve dehidrasyonla bağlantılıdır. En sık aşın dozaj belirtileri bulantı ve uyuklamadır. Hipokalemi kas spazmına sebep olabilir ve/veya dijital glikozidlerinin veya belirli anti-aritmik tıbbi ürünlerin aynı zamanda kullanımına bağlı kardiyak aritmileri şiddetlendirebilir.

Olmesartan veya hidroklorotiyazidin diyalizde kullanımıyla ilgili bir bilgi yoktur.